Στοίχημα στο Πρακτορείο VS Στοίχημα στο Internet

Ένα από τα κλασικά ερωτήματα που θέτουν πολλοί παίκτες που παίζουν στην Ελλάδα διαδικτυακό στοιχημα έχει να κάνει με την επιλογή ενός επίγειου πρακτορείου ή ενός online Bookmaker για την κατάθεση των δελτίων τους. Μία ερώτηση που φαίνεται τόσο εύκολη για να απαντηθεί ωστόσο χρειάζεται λίγο περισσότερη σκέψη δεδομένων των αλλαγών που έχουν συμβεί στα επίγεια πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Η αναβάθμιση των υπηρεσιών από την πλευρά του οργανισμού είναι κάτι περισσότερο από εμφανής όμως οι στοιχηματικές πλατφόρμες συνεχίζουν να βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των παικτών. Ας δούμε τα συν και τα πλην της άτυπης μάχης των Πρακτορείων κόντρα στο διαδικτυακό στοίχημα.

Εν μέσω Κορονοϊού και του γενικότερου Lockdown που συνέβη το τελευταίο διάστημα λόγω της Πανδημίας οι παίκτες στράφηκαν περισσότερο στο διαδικτυακό στοίχημα. Το κλείσιμο των επίγειων πρακτορείων υποχρέωσε αρκετούς παίκτες να δημιουργήσουν online λογαριασμούς και να δοκιμάσουν την τύχη τους στο internet. Οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στη χώρα μας είναι αρκετές και η ασφάλεια που προσφέρουν αδιαμφισβήτητη. Αν τώρα συνδυάσει κανείς την ευκολία με την οποία μπορεί να ανοίξει έναν λογαριασμό και να ξεκινήσει τα πονταρίσματά του οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο διαδικτυακό στοίχημα.

Ο σωστός παίκτης αναζητά πάντα τις μεγαλύτερες αποδόσεις για το παρολί του. Αναζητά τις στοιχηματικές ευκαιρίες που θα δώσουν αξία στο κουπόνι του και θα του χαρίσουν ένα μεγάλο ταμείο σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις του. Οι online πλατφόρμες έχουν την τάση να προσφέρουν μεγαλύτερες αποδόσεις προκαλώντας το ενδιαφέρον των παικτών. Η γκανιότα είναι μικρότερη από αυτή του ΟΠΑΠ και η πλάστιγγα γέρνει προς το μέρος του online στοιχήματος. Μόλις το τελευταίο διάστημα ο ΟΠΑΠ δείχνει να μειώνει την απόσταση από τις διαδικτυακές εταιρίες στο κομμάτι των αποδόσεων ωστόσο υπολείπεται σημαντικά από το να γίνει πραγματικά ελκυστικός στα μάτια των παικτών.

Η ποικιλία επιλογών τόσο σε αθλήματα όσο και σε πονταρίσματα αποτελεί το βαρύ όπλο των Online στοιχηματικών εταιριών σε αυτή την άτυπη κόντρα με τα επίγεια πρακτορεία. Ο παίκτης έχει άμεση πρόσβαση σε ένα μακρύ κατάλογο στοιχηματικών επιλογών και μπορεί εύκολα να δημιουργήσει το παρολί του σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο ανταγωνισμός έχει υποχρεώσει τον ΟΠΑΠ να εξελίξει αισθητά τις υπηρεσίες του παρόλα αυτά όμως οι παίκτες αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και συνωστισμούς που μόνο προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν.

Από την άλλη τα πρακτορεία έχουν αρχίσει να αλλάζουν ριζικά όψη, δημιουργώντας ένα φιλικό περιβάλλον για τον παίκτη. Οθόνες, μηχανήματα online στοιχήματος και φυσικά η ανθρώπινη επαφή κάνουν τους παίκτες να προσέρχονται ακόμα στα επίγεια καταστήματα. Για όσους πάλι δεν κατέχουν πολλά από την χρήση του διαδικτύου ή δεν έχουν στη διάθεσή τους ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο κισές του πρακτορείου αποτελεί τον ιδανικό προορισμό.

Ασφαλώς και δεν είπε κανείς πως το διαδικτυακό στοίχημα είναι πανάκεια. Έχει τα πλεονεκτήματά του αλλά εγκυμονεί κινδύνους για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση του. Ένα από τα σημαντικά θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο παίκτης είναι η απώλεια αίσθησης των χρημάτων που διαχειρίζεται στο παιχνίδι του. Το γεγονός ότι δεν μπαίνει το χέρι στην τσέπη δημιουργεί μία άνεση στις κινήσεις και τα πονταρίσματα που μπορεί εύκολα να ξεφύγουν από τον έλεγχό του.

Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος στη συγκεκριμένη επιλογή. Ο παίκτης ζυγίζει τα θέλω και τις δυνατότητές του και αποφασίζει αν θα κινηθεί προς ένα πρακτορείο. Αν θα ποντάρει από την άνεση του προσωπικού του χώρου εξοικονομώντας αρκετό χρόνο ή θα επιλέξει τον συνωστισμό και την αλληλεπίδραση ενός πρακτορείου. Η απόφαση δική σας.