Στο ΥΠΕΞ ο Χαλίφα Χαφτάρ – Συναντιέται με τον Ν. Δένδια

Χαλίφα Χαφτάρ

Σήμερα ο Χαλίφα Χαφτάρ και ο Νίκος Δένδιας θα έχουν εκτενέστερη συνάντηση, ενώ ο Λίβυος στρατάρχης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στις 13:30.

Η συνάντηση θα γίνει στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή μιας και επίσκεψη του Χαφτάρ δεν είναι επίσημη καθώς δεν είναι αναγνωρισμένη η εξουσία του.

Ο Χαλίφα Χαφτάρ θα έχει επίσης συναντήσεις με τον υπουργό Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Αλέξανδρο Διακόπουλο.

Διπλωματική αντεπίθεση της Αθήνας

Η επίσκεψη στην Αθήνα αποτελεί διπλωματική ρελάνς της Αθήνας καθώς γίνεται μόλις τρεις ημέρες πριν τη διάσκεψη του Βερολίνου όπου θα κριθεί η τύχη της Λιβύης και από την οποία αποκλείστηκε η Ελλάδα.

Η Αθήνα με αυτή την κίνηση στέλνει το μήνυμα ότι δεν είναι απλά θιγόμενη από το Μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης αλλά και παίχτης της περιοχής, που ασκεί περιοχή.

Να σημειωθεί ότι ο στρατάρχης Χαφτάρ είχε εκφράσει ρητά την αντίθεσή του για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Να σημειωθεί ότι περίπου την ίδια ώρα που ο Χαφτάρ έφθανε στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης έστελνε το μήνυμα στην ΕΕ

ότι η Ελλάδα θα ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε συμφωνία για τη Λιβύη αν δεν περιλαμβάνεται η ακύρωση του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης.

Μάλιστα, ανέφερε ότι το βέτο θα ασκηθεί σε όλα τα ευρωπαϊκά forum, σε επίπεδο ΥΠΕΞ και στη Σύνοδο Κορυφής.
 
Σοκ στα Τουρκικά ΜΜΕ

Τα τουρκικά ΜΜΕ, αναφερόμενα στον Χάφταρ, κάνουν λόγο για τον “παράνομο” ηγέτη της Λιβύης και μάλιστα προβλέπουν κρίση στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Το πρακτορείο Anadolu καυτηρίασε τον ερχομό του Χάφταρ, ενώ η εφημερίδα Sabah στο ρεπορτάζ της αναφέρει:

“Ο ηγέτης των παράνομων δυνάμεων στη Λιβύη ήρθε στην Αθήνα. Ταξίδεψε στην Αθήνα με ιδιωτικό αεροσκάφος

και στόχος του είναι να συναντηθεί με Έλληνες αξιωματούχους όπως τον υπουργό Εξωτερικών Δένδια και τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη”.

Anadolu: “Ο ηγέτης των παράνομων δυνάμεων στην Λιβύη, Χαφτάρ, ήρθε στην Αθήνα”

Haberler: Πληροφορία από τα ελληνικά μίντια που θα προκαλέσει κρίση: Ο Χάφταρ πήγε κρυφά στην Αθήνα

NTV: Ο Χάφταρ ήρθε στην Αθήνα

Sabah: “Ο ηγέτης των παράνομων δυνάμεων στην Λιβύη, Χαφτάρ, ήρθε στην Αθήνα”