Στο γήπεδο με χορηγία… αντίπαλων οπαδών

Την περασμένη Κυριακή, Σόλιχαλ και Γκρίμσμπι αναμετρήθηκαν στο «London Stadium» της Γουεστ Χαμ, σε ένα ματς που έκρινε την άνοδο από τη Νάσιοναλ Λιγκ στη Λιγκ 2 της Αγγλίας (την τέταρτη κατά σειρά κατηγορία στη χώρα). Το ματς ήταν εξαιρετικά σημαντικό, αφού η πέμπτη κατηγορία θεωρείται από πολλούς «νεκροταφείο ομάδων» και το να ξεφύγεις είναι πραγματικός άθλος. Όμως όσο το παιχνίδι πλησίαζε, ήταν άλλη η είδηση που μονοπωλούσε το ενδιαφέρον.

Η τιμή των εισιτηρίων του μεγάλου τελικού ανόδου ξεκινούσε από τις 40 λίρες, όταν οι τιμές των εκτός έδρας αγώνων της Premier League αρχίζουν από τις 30 λίρες και τα εισιτήρια για το Finalissima ανάμεσα στην Εθνική Αργεντινής και την Ιταλία, δύο από τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη, εκκινούσαν μόλις από τις 25 λίρες!

Όπως καταλαβαίνετε, υπήρξε πολύ μεγάλος αναβρασμός στην Αγγλία με το εν λόγω θέμα τα τελευταία 24ωρα, αφού μία οικογένεια που θα ήθελε να μεταβεί στο Λονδίνο για να παρακολουθήσει τον τελικό ανάμεσα στη Σόλιχαλ και την Γκρίμσμπι θα χρειαζόταν να δαπανήσει περί τις 300 λίρες για τα εισιτήρια του αγώνα και τα έξοδα μετακίνησης, σε μια περίοδο που οι αυξήσεις των τιμών σε βασικά αγαθά και καύσιμα έχει δυσκολέψει πολύ την μικομεσαία τάξη και η παρουσία σε ένα τέτοιο ματς είναι πραγματικό στοιχημα.

Τα τελευταία 24ωρα έγινε, λοιπόν, μεγάλη προσπάθεια από τον μεγάλο χορηγό της Νάσιοναλ Λιγκ, τη Vanarama, αλλά και από απλούς ανθρώπους/οπαδούς να βοηθήσουν με δωρεές όσες οικογένειες θέλουν να βρεθούν στο γήπεδο. Το ποσό που συγκεντρώθηκε τελικά άγγιξε τις 30.000 λίρες!

Το εντυπωσιακό είναι ότι δίνουν χρήματα και οπαδοί άλλων ομάδων που εδρεύουν στις γύρω περιοχές και όχι μόνο, όπως της Σέφιλντ Γουένσντεϊ, της Μπράντφορντ, της Σουίντον, της Μπόρνμουθ. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό ότι έκαναν δωρεές και οπαδοί της Ρέξαμ, η οποία αποκλείστηκε από την Γκρίμσμπι στον ημιτελικό των πλέι οφ, μόλις λίγες ημέρες πριν!