Στο εδώλιο για κακούργημα ο Στ. Παναγιωτόπουλος – Έφεση άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών

Στάθης Παναγιωτόπουλος

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε έφεση υπέρ του νόμου, κατά της απόφασης του Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία ο ο Στάθης Παναγιωτόπουλος καταδικάστηκε αρχικά σε πενταετή φυλάκιση με τριετή αναστολή. Στο εδώλιο, αυτή τη φορά για κακούργημα, αναμένεται να καθίσει εκ νέου γνωστός παρουσιαστής.

Παρά την καταδίκη του από το Πλημμελειοδικείο την περασμένη εβδομάδα, για την υπόθεση της δημοσιοποίησης «ροζ» βίντεο στο Διαδίκτυο, με πρωταγωνίστρια πρώην σύντροφό του, ο γνωστός παρουσιαστής αναμένεται να δικαστεί εκ νέου για την ίδια υπόθεση, αλλά αντιμέτωπος με κακούργημα και με επαπειλούμενη ποινή έως δέκα χρόνια κάθειρξης, έπειτα από έφεση υπέρ του νόμου, που άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κατά της απόφασης του δικαστηρίου.

Η άποψη του εισαγγελέα Πρωτοδικών, που στέλνει εκ νέου στο εδώλιο τον παρουσιαστή, είναι πως θα έπρεπε να δικαστεί για το κακούργημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην παρουσιαστής του «Ράδιο Αρβύλα» καταδικάστηκε την περασμένη βδομάδα σε 5ετή φυλάκιση με τριετή αναστολή και πρόστιμο 10.000 ευρώ για τη δημοσιοποίηση βίντεο με προσωπικές στιγμές με πρώην σύντροφό του, το 2016.

Η έφεση του εισαγγελέα κατά της απόφασης ασκήθηκε επειδή διαφωνεί με τον χαρακτηρισμό της πράξης ως πλημμέλημα και ζητά να δικαστεί για κακούργημα, με ανώτερη ποινή έως δέκα χρόνια. Σημειωτέον, ο Άρειος Πάγος τάχθηκε με πρόσφατη απόφασή του υπέρ της δίωξης για κακούργημα σε ανάλογες περιπτώσεις.