Στο Διάστημα θα σταλούν οι στάχτες της ηθοποιού Νισέλ Νίκολς από το Star Trek

Η εμβληματική ηθοποιός του Star Trek Νισέλ Νίκολς θα «μεταφερθεί» και μετά θάνατον στο… διάστημα

Η τέφρα της ηθοποιού, που έφυγε από πριν λίγες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες θα πάει στο διάστημα μαζί με την τέφρα άλλων συντελεστών της σειράς αλλά και εθελοντών.

Η Νισέλ Νίκολς υποδύθηκε την υπολοχαγό Ουχούρα, από το 1966 έως το 1969 στην θρυλική σειρά.

Ως η πρώτη μαύρη γυναίκα σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεόραση τη δεκαετία του 1960, ο χαρακτήρας που υποδύθηκε αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς συμπεριλαμβανομένου του δρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζ. ο οποίος την έπεισε να παραμείνει στη σειρά όταν εκείνη επιθυμούσε να κυνηγήσει ρόλους στο Μπρόντγουεϊ.

Εκείνη τη χρονική περίοδο συνήθως οι μαύρες ηθοποιοί υποδύονταν τις υπηρέτριες ή άλλους μικρότερους χαρακτήρες που αργότερα κρίθηκαν για ρατσισμό. Υπήρξε επίσης η πρώτη Αφροαμερικανίδα ηθοποιός που τοποθέτησε τα δαχτυλικά της αποτυπώματα μπροστά στο θέατρο Grauman του Χόλιγουντ.

Υπερασπίστρια των πολιτικών δικαιωμάτων, η Νίκολς προσφέρθηκε εθελοντικά να συνεργαστεί με τη διαστημική υπηρεσία ΝΑSA σε ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόσληψη μειονοτικού και γυναικείου προσωπικού όπως η αστροναύτης Μέι Τζέμισον. Το 2015 υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ταξίδι στο διάστημα

Τα αποτεφρωμένα λείψανά της θα μεταφέρει στο διάστημα το σκάφος Voyager Memorial της Celestis, Inc., μιας ιδιωτικής εταιρείας που πραγματοποιεί διαστημικές πτήσεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την εκτόξευση από το ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα του σκάφους, που θα μεταφέρει ακόμη τις στάχτες του δημιουργού του “Star Trek”, Τζιν Ρόντεμπερι, της συζύγου του, Μάτζελ Μπάρετ Ρόντενμπερι και του Τζέιμς Ντούχαν, που ενσάρκωσε τον Μοντγκόμερι «Σκότι» Σκοτ στη σειρά και ταινίες Star Trek.

Το σκάφος θα περάσει πέρα από το διαστημικό τηλεσκόπια James Webb της NASA στο διαπλανητικό διάστημα και πέρα από αποτεφρωμένα λείψανα, οι κάψουλες που θα απελευθερώσει θα μεταφέρουν και δείγματα DNA ανθρώπινου γονιδιώματος από πρόθυμους συμμετέχοντες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μετάσχουν στέλνοντας στο διάστημα DNA ή τις στάχτες αγαπημένων τους προσώπων μέσα σε ειδικά δοχεία καταβάλλοντας αντίτιμο που ξεκινά από τις 12.500 δολάρια. Ενώ έχουν προθεσμία μέχρι τις 31 Αυγούστου να δηλώσουν συμμετοχή.