Στο αρχείο η μήνυση Στουρνάρα κατά Πολάκη

Στο αρχείο πήγε η μήνυση του Γιάννη Στουρνάρα στον Παύλο Πολάκη, για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της εξύβριση

Ο πρώην υπουργός Υγείας είχε παραθέσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, δημοσιεύματα του Documento τον Οκτώβριο του 2020, σχετικά με δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που είχε «χαρίσει» η Τράπεζα Πειραιώς σε μεγαλοεφοπλιστές.

Στις ίδιες αναρτήσεις ο Π. Πολάκης έθετε ερωτήματα προς τον κεντρικό τραπεζίτη, εάν θα κάνει σύσκεψη για το ζήτημα όπως είχε κάνει το Φεβρουάριο του 2019, με το καταναλωτικό δάνειο που είχε λάβει ο Π. Πολάκης από την Attica Bank βάζοντας υποθήκη ακίνητο ιδιοκτησίας του.

Η εισαγγελέας παραδέχεται στη διάταξη αρχειοθέτησης, ότι ουσιαστικά ο Γιάννης Στουρνάρας θα έπρεπε να είχε ελέγξει τα δάνεια των μεγαλοεφοπλιστών, όπως είχε κάνει το Φεβρουάριο του 2019, με το καταναλωτικό δάνειο του Παύλου Πολάκη.

Η μήνυση είχε κατατεθεί από την πλευρά του Γιάννη Στουρνάρα τον Οκτώβριο του 2020 και στη συνέχεια ακολούθησε η άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη από τη Βουλή.

Ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια είχε χαρακτηρίσει ως «νομικά και ουσιαστικά αβάσιμη» την μήνυση που του έχει υποβάλει

ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για κίνηση εκδικητική.