Στις κάμερες αναζητούν νέα στοιχεία για να βρουν τους δολοφόνους του Β.Στεφανάκου

Τις κάμερες εξετάζουν αναλυτικά οι αστυνομικοί για να εντοπίσουν κάποιο νέο στοιχείο στην δολοφονία του Β.Στεφανάκου. Εξετάζουν λήψεις σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από το σημείο της δολοφονίας.

Το υλικό από κάμερες καταστημάτων της περιοχής αλλά και των ηλεκτρονικών «ματιών» της Τροχαίας για τη διαχείριση της κυκλοφορίας έχει μπει στο μικροσκόπιο των αναλυτών του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία καθώς εξετάζεται και το ενδεχόμενο οι δράστες μετά τη δολοφονία να «εξαφάνισαν» τη λευκή Triumph και να χρησιμοποίησαν άλλο όχημα για να σβήσουν τα ίχνη τους. 

Oι δράστες δεν άφησαν πίσω τους ίχνη dna αλλά ούτε και αποτυπώματα όπως αναφέρει ιστοσελίδα στο αστυνομικό της ρεπορτάζ, καθώς όπως προκύπτει από κάμερα που κατέγραψε το σκηνικό της δολοφονίας, ο εκτελεστής πλησίασε το θύμα ενώ είχε μπει στη μαύρη θωρακισμένη BMW τη στιγμή που δεν είχε προλάβει να κλείσει την πόρτα.

Όπως λένε οι αστυνομικοί που βλέπουν ξανά και ξανά το υλικό, ο εκτελεστής δεν φαίνεται να πιάνει την πόρτα αλλά να τη σπρώχνει από το πλάι και στη συνέχεια να πυροβολεί.  

Οι ίδιες πηγές λένε ότι δεν φαίνεται να φοράει γάντια χωρίς όμως να αποκλείεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποίησε τύπου χειρουργικά.

Σύμφωνα με τις βαλλιστικές που έγιναν στους 29 κάλυκες που εντοπίστηκαν στο σημείο της δολοφονίας, το όπλο με το οποίο εκτέλεσαν τον Βασίλη Στεφανάκο είναι «καθαρό», δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια άλλη εγκληματική ενέργεια. 

Την ίδια ώρα από πηγές της νύχτας και του υποκόσμου οι αστυνομικοί προσπαθούν να συγκεντρώσουν στοιχεία που θα οδηγήσουν τις έρευνες σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Παράλληλα, μέσω «νόμιμων συνακροάσεων» άλλων ποινικών υποθέσεων που παρακολουθεί η Ασφάλεια, αναζητούν πληροφορίες αλλά και εκτιμήσεις ανθρώπων που γνωρίζουν τι «παίζει» στην πιάτσα με τα συμβόλαια θανάτου, για να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα για το τι γινόταν στη νύχτα το τελευταίο διάστημα και φυσικά ποιοι μπορεί να είναι αυτοί που ήθελαν νεκρό τον Βασίλη Στεφανάκο και ναύλωσαν τους δύο εκτελεστές για να τον βγάλουν από τη μέση. 

Τέλος, για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Interpol σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν περίεργα άτομα κυρίως από την Αλβανία που μπήκαν ή βγήκαν από τη χώρα το τελευταίο διάστημα

(λίγες ημέρες πριν και λίγες μετά τη δολοφονία) έτσι ώστε να δουν αν πρόκειται για πρόσωπα που ήρθαν στην Ελλάδα για να εκτελέσουν το ακριβότερο συμβόλαιο θανάτου που έχει σφραγιστεί ποτέ.