Στις φυλακές Ναυπλίου στέλνουν τον Φουρθιώτη

Μένιος Φουρθιώτης
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΜΕΝΙΟΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ. Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στις φυλακές Ναυπλίου μεταφέρεται τελικά και όχι στον Κορυδαλλό ο Μένιος Φουρθιώτης.

Η αλλαγή στον αρχικό σχεδιασμό έγινε για λόγους ασφαλείας. Ο Μένιος Φουρθιώτης συνελήφθη το πρωί της Τρίτης λόγω παραβίασης των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί για την αποφυλάκισή του τον Οκτώβριο του 2021.

Το χρονικό της σύλληψής του

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος ενημερώθηκε -προφανώς από τον δικηγόρο του- ότι λόγω της απόφασής του να παραβιάζει συστηματικά τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί τον Οκτώβριο του 2021,

όταν είχε αποφασιστεί η υπό όρους αποφυλάκισή του, εκδίδεται βούλευμα για την εκ νέου προφυλάκισή του, πήρε την πρωτοβουλία να εμφανιστεί αυτοβούλως στην Εισαγγελία.

Προφανής στόχος του παρουσιαστή ήταν να δείξει… καλή θέληση και να επιχειρηματολογήσει ότι λόγω κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει δεν εμφανιζόταν τρεις φορές τον μήνα στην Εισαγγελία Αθηνών.

Στα δικαστήρια, ο Φουρθιώτης ενημερώθηκε αρμοδίως ότι η προφυλάκισή του αποφασίστηκε με βούλευμα καθώς δεν εμφανιζόταν, ως όφειλε, στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα, όπως όριζαν οι περιοριστικοι του όροι.

Ο παρουσιαστής επικαλέστηκε κινητικά προβλήματα, όμως συνελήφθη όπως προβλέπεται από τον νόμο.