Στην Κύπρο την Τρίτη ο Έλληνας Υπ. Εργασίας Κ. Χατζηδάκης για την υλοποίηση του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ

Στην Κύπρο, ο Έλληνας Υπ. Εργασίας Κ. Χατζηδάκης

Στην Κύπρο θα βρεθεί την Τρίτη ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ελλάδας, Κωστής Χατζηδάκης, έπειτα από πρόσκληση του Κύπριου Υπουργού Εργασίας Κυριάκου Κούσιου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Υπουργείο Εργασίας, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ελλάδας θα συνοδεύουν ομάδα υψηλόβαθμων αξιωματούχων και λειτουργών,

ώστε τις επόμενες δύο μέρες να καθοριστούν οι τεχνικές δυνατότητες εφαρμογές του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ και ακολούθως να προχωρήσουν οι ανάλογες αποφάσεις και χρονοδιαγράμματα σταδιακής υλοποίησής του.

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Σεπτεμβρίου οι δύο πλευρές υπέγραψαν στην Αθήνα, παρουσία του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου Κυριάκου Κόκκινου, μνημόνιο συνεργασίας,

βάσει του οποίου παραχωρείται η τεχνογνωσία του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, το οποίο θεωρείται ένα από τα πλέον εξελιγμένα συστήματα στην αγορά εργασίας.

Πρόκειται για εφαρμογή λογισμικού, η οποία μπορεί να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο όλες τις ροές μισθωτής εργασίας και προσφέρει τη δυνατότητα καταγραφής βασικών όρων εργοδότησης, όπως μισθό, ώρες εργασίας, εβδομαδιαία ημεραργία κτλ.

Σημειώνεται πως με τη εν λόγω εφαρμογή δίνεται η ευκαιρία παρακολούθησης της αγοράς εργασίας από τους αρμόδιους επιθεωρητές, αλλά και στους ίδιους τους εργαζομένους να παρακολουθούν την τήρηση των όρων εργοδότησής τους απευθείας μέσα από το Σύστημα, χωρίς να χρειάζονται να μεταβαίνουν στα Επαρχιακά Γραφεία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στόχος της συνεργασίας είναι η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, η καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας και η ενίσχυση του εργατικού δυναμικού της Κύπρου, υιοθετώντας καλές πρακτικές από την Ελλάδα, καταλήγει η ανακοίνωση