Στην ευχέρεια της λίγκας η διατήρηση του κανονισμού για τις πέντε αλλαγές

πέντε αλλαγές

Η IFAB ενημέρωσε ότι ο νέος κανονισμός για πέντε αλλαγές σε κάθε αναμέτρηση θα πάρει παράταση και για τη νέα σεζόν, όμως αυτή την φορά η κάθε διοργανώτρια αρχή θα έχει την ευχέρεια να τον υιοθετήσει ή όχι.

Παράταση στο μέτρο των πέντε αλλαγών και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο αποφασίζει η IFAB, μετά το έκτακτο δίμηνο που εφαρμόστηκε για το restart των πρωταθλημάτων στην Ευρώπη.

Ο διεθνής φορέας που τους κανόνες του παιχνιδιού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Athletic», πρόκειται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες την επέκταση του εν λόγω κανονισμού, προκειμένου να βοηθήσει τις ομάδες να ανταποκριθούν στην εξίσου φορτωμένη σεζόν που έπεται.

Ωστόσο, η υιοθέτηση του από τις Λίγκες δεν θα είναι καταναγκαστική. Η κάθε μία θα έχει το δικαίωμα να αποφασίσει αν θέλει να κρατήσει την αλλαγή ή να επιστρέψει στο μοτίβο των τριών αλλαγών,

το οποίο και βρήκε αρκετές ομάδες-υπέρμαχους, οι οποίες θεωρούν πως ο αυξημένος αριθμός αλλαγών δίνει προβάδισμα στα πλουσιότερα κλαμπ και βάζει στην εξίσωση και τη σκοπιμότητά τους σε έναν αγώνα.