Σταϊκούρας για επίδομα θέρμανσης: Δεν θα υπάρξει Fuel Pass 3

Μιλώντας για τον πληθωρισμό, ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι φέτος θα τείνει στο 10%, ενώ και του χρόνου θα παραμείνει υψηλός, αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο

Πολλοί είναι εκείνοι που περιμένουν πως και πως το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης. Η ΚΥΑ που θα καθορίζει τους δικαιούχους, το πως και το πότε θα καταβληθεί αναμένεται μέσα στην εβδομάδα είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Εκτός απροόπτου θα εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης, με την πλατφόρμα να ανοίγει εντός του Νοεμβρίου, τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας σήμερα (01.11.2022) στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος στο OPEN.

Ο υπουργός ανέφερε εκ νέου ότι τη συγκεκριμένη περίοδο υλοποιούνται τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ και απέκλεισε να υπάρξει Fuel Pass 3. Ωστόσο, δήλωσε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέα μέτρα το επόμενο έτος ανάλογα με τις εξελίξεις, ενώ πρόσθεσε ότι συνεχίζεται για ένα ακόμη εξάμηνο ο μειωμένος ΦΠΑ σε εστίαση, μεταφορές, κινηματογράφους, σχολές χορού κ.ά.

Μιλώντας για τον πληθωρισμό, ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι φέτος θα τείνει στο 10%, ενώ και του χρόνου θα παραμείνει υψηλός, αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο. Σύμφωνα με τον υπουργό, η επιβράδυνση στον ρυθμό ανόδου του πληθωρισμού «δεν είναι στοιχείο πανηγυρισμού» και επανέλαβε ότι απαιτούνται μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Όπως επεσήμανε ο, «αποτελεί στοιχείο προβληματισμού η διόγκωση του ιδιωτικού χρέους σε αυτές τις κρίσεις» και τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους», φέροντας ως παράδειγμα προς αποφυγή τη Βρετανία που βρέθηκε στο στόχαστρο των αγορών.