Στα ύψη πήγε το bitcoin – Εκτοξεύτηκε στα 34.500 δολάρια

Το όριο των 34.000 δολαρίων «έσπασε» για πρώτη φορά η τιμή του Bitcoin, του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος, το οποίο συνεχίζει σε ένα ξέφρενο ράλι ανόδου τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη που έκλεισαν οι αγορές για την Πρωτοχρονιά, το Bitcoin εκτοξεύτηκε από τα 29.000 στα 34.500 δολάρια.

Μάλιστα, το πρωί της Κυριακής, 3 Ιανουαρίου, άγγιξε τα 34.654 δολάρια ενώ αυτή τη στιγμή κυμαίνεται στα 34.010 δολάρια σύμφωνα με το businessinsider.

Σύμφωνα με αναλυτές του Bloomberg, η άνοδος της τιμής του bitcoin οφείλεται στην αυξητική υιοθέτησή του από διεθνείς επενδυτές, οι οποίοι το εκτόξευσαν, απομακρύνοντάς το από την παραδοσιακή αγκαλιά των τεχνολογικών geeks και των κερδοσκόπων. Οι επενδυτές το είδαν ως ασφαλές καταφύγιο δημιουργίας πλούτου εν μέσω φημολογίας για υποτιθέμενη αχαλίνωτη εκτύπωση χαρτονομισμάτων από τις κεντρικές τράπεζες, παρότι ο πληθωρισμός παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Η τιμή του bitcoin θα μπορούσε δυνητικά να φτάσει ακόμα και τα 400.000 δολάρια στο προσεχές διάστημα, σύμφωνα με τον Scott Minerd, διευθυντή επενδύσεων της Guggenheim Investments.