Στα… χαρακώματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το Σκοπιανό

Την αρχή έκανε η ΝΔ, με αφορμή την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα». Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν άργησε. Και κάπως έτσι ο πόλεμος κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης μαίνεται σε… νέο μετερίζι.

Τι λέει η ΝΔ

Η ΝΔ σε ενημερωτικό της σημείωμα υπενθυμίζει δύο τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η πρώτη τον Απρίλιο του 2016 και η δεύτερη τον Ιούλιο του 2017 για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Τοποθετήσεις που όπως τονίζει:

«Καταδεικνύουν από μόνα τους την σταθερή προσήλωση της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές θέσεις, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο Βουκουρέστι, και κυρίως ποιος, εντέλει, αντιμετωπίζει με εντελώς ανεύθυνο τρόπο ακόμη και τα εθνικά θέματα».

Η Πειραιώς απαντά έτσι με σκληρή γλώσσα στην κυβέρνηση: «Σε μία ακόμη απέλπιδα προσπάθεια να μεταθέσει τις ευθύνες της για την απουσία ενιαίας κυβερνητικής θέσης ως προς το θέμα της πΓΔΜ, ο ΣΥΡΙΖΑ διαδίδει σήμερα νέα ψέμματα, σύμφωνα με τα οποία η Νέα Δημοκρατία τάχα «σύρθηκε στη γραμμή του Βουκουρεστίου».

Πρόκειται φυσικά για ένα ακόμη γελοίο επιχείρημα της Κυβέρνησης από αυτά που διακινεί σε καθημερινή βάση, καθώς η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε άφησε οποιαδήποτε αμφιβολία σε σχέση με τη θέση που η ίδια, άλλωστε, επέβαλε με την διαπραγμάτευση του Βουκουρεστίου και την οποία σήμερα έχει ως βάση διαπραγμάτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ και από χθες – απ’ ό,τι καταλάβαμε – και ο πολιτικός ακροβάτης κ. Πάνος Καμμένος».

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Τα όσα είπε η ΝΔ δεν έμειναν, φυσικά, αναπάντησα. Το σχόλιο που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής: «Χαιρετίζουμε την κίνηση της Νέας Δημοκρατίας να δημοσιοποιήσει τη θέση της για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Αναρωτιόμαστε, ωστόσο, αν η θέση που εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκει σύμφωνους τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον αντιπρόεδρό της, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος, πριν από δύο μέρες, προειδοποίησε τον κ. Μητσοτάκη λέγοντας πως, σε περίπτωση που πάρει θέση για το συγκεκριμένο θέμα, θα μετατραπεί σε “χρήσιμο ηλίθιο” της κυβέρνησης«.