Στα άκρα ο Ερντογάν: «Αποκαταστήσαμε την Αγία Σοφία μετά από 84 χρόνια» – Συνομιλίες «γιοκ» αν δεν «διορθώσει τα λάθη της»

Σε νέες προκλήσεις προέβη ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρχουν διμερείς συνομιλίες με την Ελλάδα εάν η Αθήνα δεν «διορθώσει τα λάθη της».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του μίλησε μεταξύ άλλων και για την Αγία Σοφία.

Όπως είπε, η κυβέρνησή του «αποκατέστησε την Αγία Σοφία στην αρχική της ταυτότητα μετά από 84 χρόνια». Κλείσαμε μια πληγή που άνοιξε στην καρδιά της κατάκτησης, δόξα τω Θεώ, είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι κακώς το ΝΑΤΟ επίτρεψε την επιστροφή της Ελλάδας στους κόλπους του, ενώ όσον αφορά τα F35 και την συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ είπε: «Η Ελλάδα κάνει επίδειξη με αεροπλάνα. Δεν έχετε μάθει τίποτα από την Ιστορία;»

Έκοψε επίσης κάθε γέφυρα με την χώρα μας λέγοντας ότι «δεν θα επαναληφθούν οι συνομιλίες με την ελληνική πλευρά αν δεν ενεργήσει σοβαρά και ειλικρινά». «Μην προσπαθήσετε να χορέψετε με την Τουρκία. Θα κουραστείτς και θα μείνειτε στον δρόμο».

«Δυστυχώς αυτή η Ελλάδα δεν θα έρθει στο σωστό δρομο. Είναι το ελληνοκυπριακό λόμπι στις ΗΠΑ και μιλάνε εναντίον μας στο Κογκρέσο.

Τους έχουμε βαρεθεί πλέον. Αν είσαι έντιμος, η θέση σου είναι έτοιμη μπροστά μας, αν δεν είσαι τότε μην παρεξηγείς», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Όσον αφορά στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι παραμένει εναντίον της ένταξης καθώς όπως είπε υποστηρίζουν το PKK.

«Το ΝΑΤΟ, είναι ένας οργανισμός ασφάλειας και όχι ένας οργανισμός που βρίσκουν καταφύγιο τρομοκρατικές οργανώσεις».