Στα 18 μέτρα το ύψος του νερού στην Κοιλάδα των Τεμπών -Σκεπάστηκε από τα νερά η γέφυρα στην Αγία Παρασκευή

Βιβλική είναι η καταστροφή στη Θεσσαλία από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας «Daniel», με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 15 ενώ άλλοι δύο άνθρωποι αγνοούνται.

Την ίδια ώρα υποχωρούν σταδιακά τα νερά στον Πηνειό, όμως η εικόνα είναι αποκαρδιωτική καθώς ολόκληρα χωριά έχουν βυθιστεί στα λασπόνερα, ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στις υποδομές, στο ζωικό κεφάλαιο, στις καλλιέργειες και στις οικοσυσκευές.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Στρατού συνεχίζουν αδιαλείπτως τις προσπάθειες απεγκλωβισμού ανθρώπων αλλά και την παροχή βοήθειας (τροφή, νερό και φαρμάκων) σε όσους παρέμειναν στα σπίτια τους.

Συνολικά 4.486 διασώσεις και απομακρύνσεις ατόμων, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, έχουν πραγματοποιηθεί από την περασμένη Τρίτη έως χθες το βράδυ, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 10.313 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Σκεπάστηκε από τα νερά η γέφυρα στην Αγία Παρασκευή στα Τέμπη – Έπεσε στα 8 μέτρα η στάθμη του Πηνειού
Στον Πηνειό με την κατασκευή αναχωμάτων επικεντρώνουν οι αρχές τις προσπάθειές τους, καθώς η στάθμη του ποταμού έχει υπερβεί τα όρια συναγερμού.

Η στάθμη του Πηνειού βρίσκεται τώρα στα 8 μέτρα, με όριο τα 7 μέτρα, και συνεχίζει να κατεβαίνει, ενώ είχε ξεπεράσει τα 10 μέτρα πριν από δύο μέρες.

Αυτό σημαίνει ότι στραγγίζουν τα νερά από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα και ότι έχουμε διαφύγει τον κίνδυνο πλημμύρας στο κέντρο της Λάρισας ωστόσο,

τα νερά μετατοπίζονται προς την Κοιλάδα των Τεμπών και στη συνέχεια στο Δέλτα του Πηνειού, όπου υπάρχει στο σημείο μεγάλος όγκος νερού.

Μάλιστα, η γέφυρα στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στην Κοιλάδα των Τεμπών, η οποία έχει ύψος 18 μέτρων, έχει σκεπαστεί από τα νερά.

Παράλληλα, επειδή πέφτει η στάθμη του νερού στον Πηνειό, μπορεί να λειτουργήσει το αποχετευτικό σύστημα της Λάρισας και να αποτραβιούνται σταδιακά τα νερά από πολλές συνοικίες της.

Μάλιστα, ο κεντρικός δρόμος στη συνοικία του Αγίου Θωμά είναι πλέον στεγνός, υπάρχει όμως πρόβλημα στους κάθετους δρόμους, καθώς τα νερά μπορεί να φτάνουν και τα δύο μέτρα ακόμη και να τα ξεπερνούν

και χρειάζεται βάρκα για να μεταφερθεί βοήθεια (νερό, τροφή ή φάρμακα) στους κατοίκους των σπιτιών, ενώ συνεχίζουν για τρίτη μέρα να είναι χωρίς ρεύμα και νερό.

Στη Λάρισα, υπήρξε εχθές μια μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό κυρίως κατοίκων των εργατικών κατοικιών, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στα διαμερίσματά τους και οι οποίοι ήταν ανάγκη να μεταφερθούν.

Τα σωστικά συνεργεία με τις σωσίβιες λέμβους επιτελούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας το δύσκολο αυτό έργο, με ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή για τους πολίτες που είχαν ανάγκη.

Στη συνέχεια οι άνθρωποι αυτοί μεταφέρονταν στον κόμβο του Αλκαζάρ πάνω στον κουβά ενός τεράστιου φορτωτή όπου τους παραλάμβανε ένα όχημα του Δήμου προκειμένου

να τους μεταφέρει στις δύο δομές που λειτουργεί για τους πλημμυροπαθείς της περιοχής, στο κλειστό της Νεάπολης και στο γυμναστήριο του πρώτου Γυμνασίου της Λάρισας.