Σπύρος Σαρέλλας : Το μυθιστόρημα «Θυελλώδης διάσωση της αγάπης», είναι από μόνο του καλοτάξιδο, αφού γεννήθηκε στην θάλασσα

Ο Σπύρος Σαρέλλας γεννήθηκε στην Λαμπρινή της Αττικής.
Το 1972 άνοιξε κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων στην οδό Τσακάλωφ στο Κολωνάκι, και το 1973 άνοιξε την οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής ενδυμάτων, στην οδό Σιτάκης με τίτλο Sarella.

Το 1985 το ενδιαφέρον του στράφηκε στην περιοχή Γαλάτσι- Λαμπρινή. Σκοπός του ήταν να φτιάξει η εταιρεία του το τέταρτο γυάλινο κτίριο στην Ελλάδα στην οδό Ι. Φωκά και Σιτάκης. Το 2009 η εταιρεία συνεργάστηκε με γιατρούς και εγκατέστησαν το Διαγνωστικό Κέντρο ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

Ο Σπύρος Σαρέλλας ανέλαβε το managment της επιχείρησης.
Το 1975 ξεκίνησε ιστιοπλοΐα στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας.
Tο 1978 τελείωσε τη σχολή ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας του ΠΟΙΑΘ.

Το 1981, αγόρασε το “CAPTAIN FLINT’’, με το οποίο κατέκτησε 2η θέση στην κλάση του, στο Ράλι Αιγαίου της ίδιας χρονιάς .Το πάθος και η αγάπη του για την Ιστιοπλοΐα, αλλά και οι εμπειρίες από τα μεγάλα ταξίδια που είχε ζήσει, τον κινητοποίησαν  να γράψει το μυθιστόρημα «ΘΥΕΛΛΩΔΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» εκδόσεις Ελευθερουδάκη 
Το βιβλίο συνεπαίρνει τον αναγνώστη ενώ ταυτίζεται εύκολα με κάποιον από τους ήρωες του βιβλίου. Στο τέλος της ανάγνωσης αυτό που μένει σαν κυρίαρχο αίσθημα είναι ότι η δύναμη της ψυχής δεν τελειώνει ποτέ, τα ανθρώπινα συναισθήματα είναι ο κυρίαρχος πρωταγωνιστής του βιβλίου.
Στο εξώφυλλο εικονίζεται το “CAPTAIN FLINT’’ το ιστιοπλοϊκό που ο ίδιος είχε.

Η ιστορία εκτυλίσσεται ανάμεσα από την Ιταλία, Ελλάδα, Αμερική και όχι μόνο. Ένα ταξίδι με ανατροπές για την ηρωίδα του, την Ιζαμπέλα.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

Τα παιδικά χρόνια της δηλητηριασμένα

 

“ Η Ιζαμπέλλα ετοιμαζόταν μ’ ενθουσιασμό, να πάει βόλτα με το καρότσι την κούκλα της στο πάρκο, έχοντας συνοδό τη βοηθό της γιαγιάς της, που η μικρή τη συμπαθούσε πολύ. Μπήκε στο γραφείο του Κάπο, λίγο πριν φύγει φέρνοντας μαζί της και την κούκλα στο καρότσι. Ένα μυστικό παιχνίδι που έπαιζε μαζί του, ήταν πως είχε αναλάβει ,να είναι αναπαυτικά η κούκλα στο καρότσι μέχρι το πάρκο κι έβαζε ένα μαξιλαράκι κάτω από το παιδικό παιχνίδι.
Αυτό γινόταν κάθε δυο μέρες.
-Πατέρα, πάω στο πάρκο! Θα μου δώσεις το «μαγικό» μαξιλάρι της κούκλας μου; φώναξε ενθουσιασμένη μπαίνοντας στο γραφείο.
-Ιζαμπέλλα, αυτό είναι το μυστικό μας! Μη φωνάζεις και μην το πεις πουθενά γιατί τότε θα πάψει να ‘ναι μαγικό κι εσύ δεν θα ξαναπάς στο πάρκο! Να το θυμάσαι αυτό έτσι;
– Ναι πατέρα , ξέρω.. απάντησε η μικρή κατεβάζοντας το κεφάλι κι έχασε τον ενθουσιασμό της.
Μια σταλιά παιδί κι ο Κάπο το χρησιμοποιούσε για τη διακίνηση της κοκαΐνης στην κοντινή με την βίλα περιοχή! Μικρές ποσότητες, μα ήταν απαραίτητες, για τα βαποράκια του που δρούσαν στα μέρη εκεί γύρω . Έτσι, η ποσότητα που χρειαζόντουσαν, μεταφερόταν από τη μικρή μέσα στο παιδικό παιχνίδι!
Ποιός να ΄χε τόσο διεστραμμένο μυαλό να υποθέσει, πως συνέβαινε κάτι τέτοιο; “

Η ζωή της γεμάτη περιπέτειες συνεχίζει μέχρι που ερωτεύεται και ξεκινά το ταξίδι με τον Στέφανο και το σκύλο της τον Λάκυ.

“Η Ιζαμπέλλα είχε κολλημένο το βλέμμα στην στεριά που χανόταν σιγά – σιγά από τα μάτια της. Ένιωσε το άγγιγμα του Στέφανου στον ώμο της, γύρισε και τον είδε να της προσφέρει ένα ποτήρι σαμπάνια.
-Στο ταξίδι μας! της είπε.
-Στο ταξίδι μας!
-Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο σήμερα! Για δυο λόγους μάλιστα. Ο ένας γιατί ξεκινάω το όνειρό μου να περάσω τον Ατλαντικό κι ο άλλος γιατί είμαστε μαζί!
-Ποιόν από τους δυο λόγους θα έβαζες πρώτον και ποιόν δεύτερο;
-Στα συναισθήματά μου δεν βάζω ούτε βαθμολογία ούτε τ’ απαριθμώ. Ακουμπώντας τα χέρια του στους ώμους της και κοιτώντας την ευθεία στα μάτια.
-Το ταξίδι μας στον Ατλαντικό μωρό μου θα τελειώσει μόλις φτάσουμε στην Ύδρα. Το ταξίδι της ζωής μου όμως μαζί σου, θα συνεχιστεί για χρόνια.
Η Ιζαμπέλλα έγειρε προς το μέρος του κι έδωσαν το πρώτο φιλί του ταξιδιού, δείχνοντας έτσι πόσο της άρεσε η απάντηση του.
-Πρώτο λιμάνι που θα πιάσουμε δεσποινίς μου σε επτά μέρες από σήμερα θα είναι το Philipsburg Sint Maarten 1700 ναυτικά μίλια από εδώ. Λέω να πάω να ετοιμάσω κάτι για φαγητό, εσύ πήγαινε να καθίσεις μπροστά στο κατάρτι να απολαύσεις την θάλασσα!
Η Ιζαμπέλλα πήγε και κάθισε στο μαξιλάρι του Λάκυ μιας και μόλις την είδε σηκώθηκε, ήθελε κι αυτός αγκαλιά!”

Το βιβλίο κυκλοφορεί ήδη από τις εκδόσεις «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ»

Μερικές κριτικές από αναγνώστες:

“’Ένα βιβλίο που δεν μπορείς να αφήσεις από τα χέρια σου με τις συνεχείς ανατροπές και εκπλήξεις”

“Με συνεπήρε από τις πρώτες σελίδες, χωρίς να χάνομαι σε περιττές λεπτομέρειες”

“Ένα μυθιστόρημα που συνεπαίρνει τον αναγνώστη και τον ταξιδεύει στον Ατλαντικό με καταπληκτικές εικόνες”