Σπιτική κρέμα καραμελέ

Υλικά για την καραμέλα θα χρειαστώ:

ένα φλυτζάνι ζάχαρη,
λίγο λεμόνι,
1/4 του φλυτζανιού νερό.

Βάζω όλα τα υλικά μου σε αντικολλητικό τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα έως ότου πάρει το μείγμα μου το χρώμα της καραμέλας.
Αποσυρω από το μάτι και αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία της.(προσοχή καίει πολύ).

ΚΡΕΜΑ; 

Κτυπώ στο μίξερ 6 αυγά, ένα φλιτζάνι ζάχαρη, 4 βανίλιες, και προσθέτω πολύ ζεστό ένα λίτρο γάλα κτυπώ λίγο ακόμα να ενσωματωθούν τα υλικά.
Αδειάζω τη καραμέλα μου σε ένα ταψάκι να απλωθεί παντού και από πάνω αδειάζω το μείγμα με το γάλα και τα αυγά.
Τοποθετώ το ταψάκι μου μέσα σε ένα άλλο ταψάκι με νερό (Μπεν μαρί) και ψήνω στο φούρνο στους 180 για περίπου μία ώρα.
Βγάζω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσει.
Τοποθετώ στο ψυγείο για λίγες ώρες!!!(τα μετράμε όλα με το ίδιο φλυτζάνι).
Επίσης το μείγμα κρέμας καθώς το ρίχνω στο ταψάκι το περνάω απο σουρωτήρι)

Νεκταρια Μηνα – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ