Σπίρτζης για φράχτη στον Έβρο: «Κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν» του Τραμπ ο Μητσοτάκης

Πεδίο προεκλογικής αντιπαράθεσης έχει γίνει η υπογραφή της σύμβασης για την επέκταση του φράχτη στον Εβρο. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μία λάθος απόφαση. Μετά τη Ραλλία Χρηστίδου που προκάλεσε αντιδράσεις με τη φράση «έχουν φράξει τα μέσα μας» με τον φράχτη, ο Χρήστος Σπίρτζης παρομοίασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ και ρώτησε αν το δίχτυ που είχε τοποθετηθεί στο Αιγαίο για την αποτροπή μεταναστευτικών ροών «έπιασε κάνα καρχαρία».

«Δεν υπάρχει κανένα κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου που λέει ότι δεν πρέπει να φυλάσσονται τα σύνορα της χώρας. Αυτό είναι μόνο στην προπαγάνδα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Με την αποτροπή προφανώς δεν λύνουμε το πρόβλημα. Εμείς είχαμε ψηφίσει τον φράχτη στον Εβρο αλλά δεν σημαίνει ότι θα γίνει η Ελλάδα του Τραμπ – Μητσοτάκη. Ο μόνος ηγέτης που έκανε τείχος στα σύνορά του με το Μεξικό ήταν ο Τραμπ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ “κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν” επιχειρούν να κάνουν κάτι άλλο» είπε ο Χρήστος Σπίρτζης στο Attica.

«Εδώ είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Γιατί το έκανε τώρα και όχι πριν 6 μήνες; Το έκαναν με σκοπιμότητα στα πλαίσια της προεκλογικής προπαγάνδας για να απευθυνθούν στο ακροδεξιό ακροατήριο που έχει φύγει από τη ΝΔ. Κατά τη γνώμη μας είναι άλλα που πρέπει να γίνουν στον Εβρο και το πρώτο είναι να σέβεται η Ελλάδα τη διεθνή νομιμότητα, τις διεθνείς συμβάσεις και τον ευρωπαϊκό πολιτισμού. Και να ρωτήσω, εκείνο το δίχτυ που είχαν βάλει στο Αιγαίο έπιασε κάνα καρχαρία;» συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το διακύβευμα των εκλογών»

«Το διακύβευμα των εκλογών είναι πως πρέπει να βγει μια προοδευτική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια Μητσοτάκη, τα ζητήματα των μισθών. Δεν μπορεί η χώρα να κινείται και να ζει με τα καλάθια του κ. Γεωργιάδη. Τι έγινε με την ασφάλεια των πολιτών; Ο κ. Μητσοτάκης τη θυμάται μόνο στον Εβρο. Οταν μιλάνε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. με την Greek Mafia που είναι η ασφάλεια; Είναι τα ζητήματα Δημοκρατίας. Τι έγινε με τις υποκλοπές; Παρακολουθούσε η ΕΥΠ τη μισή χώρα» ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Το ΕΣΥ χώρος υποδοχής της δημόσιας υγείας»

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού «η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα σε θανάτους στην Ευρώπη, αναλογικά με τον πληθυσμό» και στο lockdown «όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης έβαλαν πλάτη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα εσωτερικά για την στήριξη στην κυβέρνηση». Ο κ. Σπίρτζης είπε πως στην πανδημία «θωρακίστηκε η ιδιωτική υγεία και όχι η δημόσια. Πόσο καιρό περιμένει σήμερα ένας ασθενής με καρκίνο για να μπει στο χειρουργείο; Εξι και 10 μήνες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όπως και ο πατέρας Μητσοτάκης έκαναν πολλές διατάξεις και κυρίως κατάργησαν την αποκλειστική απασχόληση στους γιατρούς του ΕΣΥ για να το μετατρέψουν σε ΙΚΑ: Να είναι ο χώρος υποδοχής δηλαδή της δημόσιας υγείας».