Σπάνιο κλικ από το 1963: Η Τζένη Καρέζη με ξανθά μαλλιά στο πλάι του Νίκου Κούρκουλου (φώτο)

Τζένη Καρέζη

Στο «Εlenas diary blog» στο Ιnstagram, δημοσιεύθηκε μια σπάνια φωτογραφία της Τζένης Καρέζη με ξανθά μαλλιά.

Στη ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, η Τζένη Καρέζη έμεινε ως η διασημότερη μελαχρινή που πέρασε από τη μεγάλη οθόνη.

Το αστείρευτο ταλέντο της, η φινέτσα της, η ιδιαίτερη φωνή της και η σπάνια γοητεία της, σαγήνευαν το κοινό και αποτελούσαν τα συστατικά για τη θαυμάσια καριέρα της.

Όταν στις αρχές της δεκαετίας του 60 αποφάσισε να ανεβάσει στο θέατρο την παράσταση «Ένα κουτό κορίτσι» ο ρόλος ήθελε την πρωταγωνίστρια ξανθιά. Έτσι, η Τζένη Καρέζη έγινε κατάξανθη.

Η Τζένη Καρέζη έπαιξε στο πλευρό του Διονύση Παπαγιαννόπουλου και του Νίκου Κούρκουλου στη θεατρική παράσταση

«Ένα κουτό κορίτσι» του Ιάκωβου Καμπανέλλη που ανέβηκε το 1963 στο θέατρο Μετροπόλιταν.

Στη λεζάντα της ασπρόμαυρης φωτογραφίας διαβάζουμε:

«Μια αλλιώτικη, ξανθιά Τζένη Καρέζη στο θεατρικό έργο “Ένα Κουτό Κορίτσι” το 1963 μαζί με τον Νίκο Κούρκουλο και τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο.

“Πραγματικά κάθε φορά που βρισκόμουν μαζί του, ειδικά στη σκηνή, ήμουν ευτυχισμένη. Έχει πολλά να διδαχθεί κανείς από τον Νιόνιο- το Νιονιό μου όπως τον έλεγα.

Όλα αυτά τα χρόνια τον θαύμαζα και τον αγαπούσα. Και έπειτα ήρθε η συνεργασία μας στο ‘Μεγάλο μας Τσίρκο’, όπου πραγματικά τον ερωτεύθηκα με πάθος”

είχε πει η Τζένη Καρέζη στη δεκαετία του 70 για τον ηθοποιό που υπήρξε ένας από τους πιο αγαπημένους κινηματογραφικούς “μπαμπάδες” της».