Σπάνιο φαινόμενο: Κεραυνός χτυπάει δέντρο ενώ ο ουρανός είναι ηλιόλουστος (βίντεο)

Κεραυνός

Ένα σπάνιο φαινόμενο καταγράφηκε στην Φλόριντα, με κεραυνό να χτυπάει δέντρο στο προάστιο της Τάμπα, ενώ ο ουρανός είναι ηλιόλουστος.

Ο Τζόναθαν Μουρ, που «συνέλαβε» το βίντεο, εξήγησε ότι ο κεραυνός ήταν εντελώς απροσδόκητος, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η πλησιέστερη καταιγίδα ήταν οκτώ μίλια μακριά από το σπίτι του!

Μια σειρά από καλοκαιρινές καταιγίδες μετακινήθηκαν στη δυτική-κεντρική Φλόριντα στις 10 Αυγούστου, φέρνοντας αστραπές και κεραυνούς, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Οι μετεωρολόγοι περιγράφουν το σπάνιο φαινόμενο ως έναν «κεραυνό από το πουθενά». Προσέξτε να δείτε πόσο εκπληκτικό είναι το φαινόμενο.

Ο συγκεκριμένος κεραυνός βρίσκεται όντως μέσα σε πραγματικά σύννεφα καταιγίδας. Εδώ, εν προκειμένω, σε αυτά που βρίσκονται οκτώ μίλια μακριά (12 χλμ.), και πλησιάζουν.

Ωστόσο, αυτοί οι κεραυνοί «από το πουθενά» καταφέρνουν με κάποιον τρόπο να ξεφύγουν, ας το πούμε έτσι, από τα σύννεφα και να σχηματίσουν μια γωνία, χτυπώντας έξω από την εμβέλεια της καταιγίδας, ακόμη και χιλιόμετρα μακριά.