
Νέες προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο με το Λιμενικό να πρωταγωνιστεί στο καινούριο επεισόδιο του σήριαλ μετά από εκείνο με τον ψαρά πριν λίγο καιρό.
Τουρκικά ΜΜΕ διατείνονται πως : Ελληνικά στοιχεία άνοιξαν πυρ εναντίον τουρκικού αλιευτικού σκάφους που ψάρευε στα ανοιχτά της συνοικίας Karaburun της Σμύρνης και της Χίου. Ενώ ένας ψαράς τραυματίστηκε από τα πυρά, στο σημείο έσπευσαν ομάδες της τουρκικής ακτοφυλακής.
Αναλυτικότερα οι Τούρκοι αναφέρουν:
Δύο τουρκικά αλιευτικά σκάφη, που ψάρευαν μεταξύ Χίου και Καραμπουρούν, δέχτηκαν πυρά από τα ελληνικά στοιχεία γύρω στις 19.15 χθες το βράδυ. Με την πληροφορία ότι από την πυρκαγιά τραυματίστηκε ψαράς στο πόδι, στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος μαζί με το ιατρικό κλιμάκιο του 112. Ενώ δεν μπόρεσαν να εντοπιστούν ελληνικά στοιχεία από τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος που έφτασαν στο σημείο, την πρώτη περίθαλψη για τον Τούρκο ψαρά, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά από πυροβολισμό στο πόδι, έκανε η ομάδα έκτακτης ανάγκης του 112 στο σκάφος του Λιμενικού. . Στη συνέχεια ο τραυματίας ψαράς μεταφέρθηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο Τσεσμέ.
Ενώ η Εισαγγελία του Karaburun ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό, η Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Το να ανοίγουν πυρ σε ανυπεράσπιστους ψαράδες από ελληνικά στοιχεία είναι απαράδεκτο, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».
Το ίδιο μιντιακό δίκτυο που είχε βγάλει και άλλο σχετικό βίντεο στο παρελθόν έχει επανέλθει με νέο.
Δείτε εδώ
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκάφος επέβαιναν τρία άτομα, που ψάρευαν στο σημείο.
Το αλιευτικό προσεγγίστηκε από σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, που του ζήτησε κατά την πάγια τακτική να αποχωρήσει, με το τουρκικό πλήρωμα να αγνοεί τα μηνύματά του. Στη συνέχεια, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, ο χειριστής του αλιευτικού έκανε κίνηση, προκειμένου να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού, ενώ οι ψαράδες φέρονται να πέταξαν και διαφορά αντικείμενα στο ελληνικό σκάφος.