Σουηδοί ανακάλυψαν νέο ισχυρό αντιβιοτικό που καθορίζει και θεραπείες για τον καρκίνο

Ο επικεφαλής περιγράφει την ανακάλυψη ως πολύ σημαντική και σημειώνει ότι αυτός και η ομάδα του θέλουν τώρα να συνεχίσουν να αναπτύσσουν το όλο θέμα ακόμη περισσότερο

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι τα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα. Αλλά τώρα ερευνητές στο Umeå ανακάλυψαν ένα νέο είδος αντιβιοτικού που θα πρέπει να μπορεί να σκοτώνει επίμονα βακτήρια.

Ο Fredrik Almqvist, καθηγητής στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Umeå, και οι συνεργάτες του παρουσιάζουν τον νέο τύπο αντιβιοτικού σε άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό PNAS. Οι μελέτες έχουν γίνει στο Πανεπιστήμιο Umeå στη Σουηδία και στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Saint Louis. Το αποτέλεσμα θεωρείται σημαντικό για την καταπολέμηση των επικίνδυνων βακτηρίων.

«Ερευνούμε εδώ και αρκετά χρόνια και τώρα καταφέραμε να αναπτύξουμε έναν νέο τύπο αντιβιοτικού που λειτουργεί καλά σε αυτού του είδους τα βακτήρια», λέει ο Fredrik Almqvist στο SVT .

Μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας κατά τη διάρκεια θεραπειών για τον καρκίνο
Σύμφωνα με τις μελέτες, το νέο αντιβιοτικό λειτουργεί καλύτερα μαζί με άλλα ήδη υπάρχοντα αντιβιοτικά, αλλά είναι και μόνο του αποτελεσματικό.

«Η αντίσταση στα αντιβιοτικά είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που δεν έχει λυθεί. Ελπίζουμε ότι αυτή η ανακάλυψη μπορεί να κάνει τη διαφορά», λέει ο Almqvist.

Ανακαλύψεις όπως αυτή είναι σημαντικές για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε στο μέλλον με, για παράδειγμα, θεραπείες για τον καρκίνο που καταστρέφουν προσωρινά το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών.

Ο Almqvist περιγράφει την ανακάλυψη ως πολύ σημαντική και σημειώνει ότι αυτός και η ομάδα του θέλουν τώρα να συνεχίσουν να αναπτύσσουν το όλο θέμα ακόμη περισσότερο.