Σουδάν: Αγωνία για τους δύο Έλληνες τραυματίες – Αγνοείται το ασθενοφόρο που τους μετέφερε

Ώρες αγωνίας για τους δύο Έλληνες τραυματίες στο Σουδάν καθώς αγνοείται το ασθενοφόρο που τους μετέφερε.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, κ. Σάββας, τελευταία φορά εθεάθησαν σε καροτσάκια σε είσοδο βομβαρδισμένου νοσοκομείου.

Τότε, πήγε ένα ασθενοφόρο να τους παραλάβει για να τους μεταφέρει σε έναν χώρο της ελληνικής κοινότητας ώστε να είναι ασφαλείς.

Από τότε όμως διακόπηκε η επικοινωνία και αγνοείται η τύχη τους.

Κατόπιν σχετικών οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, το Υπουργείο Εξωτερικών μέσω της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων, είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό,

προκειμένου να παρασχεθεί άμεσα η καλύτερη δυνατή ιατροφαρμακευτική βοήθεια στους δυο Έλληνες τραυματίες, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στο Σουδάν η οποία δεν επιτρέπει επιχείρηση απεγκλωβισμού τους.

Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός είναι ενήμερος της παρουσίας και των αναγκών και των υπόλοιπων Ελλήνων στο Χαρτούμ, πλην των δυο τραυματιών.

Παράλληλα το Υπουργείο Εξωτερικών παραμένει σε συντονισμό με τα λοιπά κράτη-μέλη της Ε.Ε. για θέματα Ιατροφαρμακευτικής βοήθειας και για ενδεχόμενη επιχείρηση απεγκλωβισμού, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.