ΣΟΚ στην Γαλλία: Ο σύμβουλος επικοινωνίας του Ζεμούρ κατηγορείται για βιασμό 18χρονου

Η δικαστική αστυνομία επιβεβαίωσε χθες ότι ερευνά τις καταγγελίες ότι ο Ολιβιέ Ουμπεντά, σύμβουλος του ακροδεξιού προεδρικού υποψηφίου βίασε επανειλημμένα τον έφηβο. Ο ηλικίας 51 ετών Ουμπεντά, που είναι παντρεμένος, αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες του 18χρονου, που δεν κατονομάζεται για νομικούς λόγους. Σύμφωνα με το δίκτυο BFMΤV ο Ουμπεντά θα ανακριθεί «με την υποψία των βιασμών», που ξεκίνησαν την περασμένη άνοιξη και συνεχίστηκαν μέχρι το φθινόπωρο, διάστημα κατά το οποίο ο ίδιος και το φερόμενο θύμα εργάζονταν στη δούλεψη του Ζεμούρ. Πηγή ανέφερε στο ίδιο δίκτυο ότι ο έφηβος «χειραγωγήθηκε χωρίς να έχει τη δυνατότητα να αντιταχθεί στον σύμβουλο επικοινωνίας».

Από την πλευρά του ο Ουμπεντά με ανάρτησή του στο Twitter υποστηρίζει ότι είναι ένα ακόμη θύμα του κινήματος #MeToo: «Θα αντιδράσω όταν θα γνωρίζω για τι και για ποιον μιλάμε. Θα δω αύριο τον αρμόδιο επιθεωρητή. Δεν έχω παραλάβει γραπτή κλήση για ανάκριση. Εγώ το αποκαλώ όλο αυτό συκοφαντική καταγγελία», έγραψε, υποστηρίζοντας ακόμη ότι έχει μπει κατ’ επανάληψη στο σταυρόνημα αφότου δέχθηκε να εργαστεί για τον Ζεμούρ.

Υποστήριξε ότι η γυναίκα του «απολύθηκε από τη δουλειά τους», ότι «η εφορία δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο» απέναντί του κι ότι τώρα «κατηγορείται για βιασμό». Ο Ουμπεντά είναι διάσημος υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων στη Γαλλία και μεταξύ των πελατών του στο παρελθόν περιλαμβανόταν και ο δις καταδικασμένος για διαφθορά πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

Οι καταγγελίες εις βάρος του Ζεμούρ για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά

Οι καταγγελίες κατά του Ουμπεντά έρχονται μετά από εκείνες εις βάρος του Ζεμούρ για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά από οκτώ γυναίκες. Ο ακροδεξιός τηλεσχολιαστής που κάνει όνειρα για το Ελυζέ, παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, ενώ περιμένει και τέταρτο – καρπό του έρωτά του με την 28χρονη μάνατζερ της προεκλογικής του καμπάνιας – διαψεύδει κατηγορηματικά κι αρνείται επίμονα να συζητήσει τις συγκεκριμένες καταγγαλείες τις βάρος του.

Τον περασμένο μήνα ο Ζεμούρ καταδικάστηκε με πρόστιμο 10.000 ευρώ για πρόκληση μίσους καθώς είχε αποκαλέσει «κλέφτες, βιαστές και δολοφόνους» ασυνόδευτους ανήλικες πρόσφυγες και άσκησε έφεση. Μετρά ήδη δύο καταδίκες εις βάρος του για παρόμοιες κατηγορίες, αλλά κατεβαίνει υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου. Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο Ζεμούρ έρχεται τέταρτος και καταϊδρωμένος πίσω από τον νυν πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν και την υποψήφια της γαλλικής Δεξιάς, Βαλερί Πεκρές.

Ο Ζεμούρ καταδικάστηκε για πρώτη φορά για πρόκληση φυλετικού μίσους τον Φεβρουάριο του 2011, ενώ τον Ιούνιο του 2017 κρίθηκε ένοχος για πρόκληση θρησκευτικού μίσους. Καταφέρεται συχνά κατά των μουσουλμάνων, των μαύρων και οιασδήποτε άλλης προέλευσης μεταναστών. Επίσης έχει κατηγορηθεί για επιθετικό αντισημιτισμό, αρνούμενος τη συνεργασία Γάλλων με τους Ναζί στη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.