ΣΟΚ! Εξωσχολικοί κακοποίησαν 12χρονο μέσα σε σχολείο στου Ζωγράφου

Τη σεξουαλική κακοποίηση του 12χρονου γιου τους από δύο μεγαλύτερα παιδιά μέσα σε γυμνάσιο του Ζωγράφου καταγγέλλουν οι γονείς του. Οι περιγραφές τους στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 σοκάρουν. Κατηγορούν τη διεύθυνση του σχολείου για εγκληματική αμέλεια και για προσπάθεια απόκρυψης του γεγονότος.

«Ένας εξωσχολικός με έναν συμμαθητή από το σχολείο το ίδιο την ώρα μαθήματος, έλειπε ο δάσκαλος και ο εξωσχολικός τράβηξε το παιδί μου από το χέρι. Μας ομολόγησε ότι τον στριμώξανε στο μπάνιο και πράξανε σεξουαλική κακοποίηση πάνω του για 10-15 λεπτά, παρ’ όλο που εκείνος δεν ήθελε, παρ’ όλο που ζήτησε να φύγει, παρ’ όλο που προσπάθησε να φύγει αλλά δεν μπορούσε γιατί είναι πιο μικρός και ηλικιακά και σωματικά. Παρακαλούσε να σταματήσει μέχρι που κάποια στιγμή κατάφερε και ξέφυγε» ανέφερε η μητέρα στην κάμερα του ΑΝΤ1. Οι δύο δράστες, όπως καταγγέλλει η μητέρα, βιντεοσκόπησαν την αποτρόπαια πράξη τους και έδειχναν το βίντεο στους άλλους μαθητές: «Το τρίτο παιδί καθόταν στη δίπλα τουαλέτα και βιντεοσκοπούσε τα πάντα».

Ο πατέρας του παιδιού πρόσθεσε: «Μας ομολόγησαν κάποιοι μαθητές ότι είχαν δει το βίντεο, ότι ο μαθητής που τράβηξε το βίντεο πήγε και το έδειξε αμέσως μετά σε άλλους μαθητές. Δεν γνωρίζουμε αν το βίντεο έχει μοιραστεί στα κοινωνικά δίκτυα. Ο μαθητής ισχυρίζεται ότι το έχει σβήσει. Ό,τι κι αν έχει γίνει, είναι μεγάλη ζημιά στο παιδί μας. Την επόμενη ημέρα που άρχισε η κοροϊδία μεταξύ των παιδιών, ότι έγινε αυτό και συμμετείχε σε αυτό το πράγματα, εφόσον έβαλε τα κλάματα και το ανέφερε σε έναν δάσκαλο, εκεί τον πλησίασαν και του είπαν ‘μία πλάκα ήταν και δεν χρειάζεται να πάει πάρα πέρα για να μην φάμε τις αποβολές’».

Το παιδί έτρεμε, φοβόταν, έκανε εμετούς και οι γονείς έμαθαν ότι κάτι συνέβαινε από τις φήμες που έφθασαν στα αυτιά του μεγαλύτερου αδερφού που πηγαίνει στη Γ Γυμνασίου. Τότε το παιδί αποκάλυψε τι είχε συμβεί και ότι είχε μιλήσει στον διευθυντή του Γυμνασίου και σε έναν άλλο καθηγητή. «Ο καθηγητής του είπε να πάει στον διευθυντή, ο οποίος του ζήτησε αν ξαναεμφανιστεί αυτό το παιδί στο σχολείο, να τον ενημερώσει. Κι εκεί ζήτησε το παιδί μας να μας πάρει τηλέφωνο να μας ενημερώσει για το τι είχε γίνει. Και ο διευθυντής του είπε ότι δεν χρειάζεται να μιλήσει με τον μπαμπά σου και τη μαμά σου αυτήν τη στιγμή. Πήγαινε πάλι στην τάξη σου».