Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη βορειοδυτική Ευρώπη

Ισχυροί άνεμοι «σαρώνουν» τις παραθαλάσσιες περιοχές της Βρετανίας.

Η καταιγίδα Κόρι, η δεύτερη που πλήττει τη χώρα μέσα σε δύο μέρες, έφερε μαζί της ανέμους έντασης που ξεπερνά τα 140 χιλιόμετρα την ώρα.

Το νέο σύστημα χαμηλής πίεσης πλήττει και τα βόρεια παράλια της Ολλανδίας. Τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η νέα καταιγίδα έκανε την εμφάνιση της λίγες ώρες μετά το καταστροφικό πέρασμα της καταιγίδας Μαλίκ, που άφησε πίσω της δύο νεκρούς στο Αμπερντίν της Σκωτίας.

Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα και προκάλεσαν ζημιές σε κτήρια και αυτοκίνητα. Περίπου 34.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα.

Δείτε το βίντεο του Mega

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα της καταιγίδας και από τη Δανία όπου μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν δυνατή ριπή αέρα την παρέσυρε έξω από το σπίτι της.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν η καταιγίδα έπληξε τη βόρεια Γερμανία. Ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά όταν ο ισχυρός άνεμος έριξε πάνω του διαφημιστική πινακίδα. Παρά τις προσπάθειες των νοσηλευτών, ο άνδρας υπέκυψε στα τραύματα του.

Στο λιμάνι του Αμβούργου αυτοκίνητα βρέθηκαν κάτω από το νερό ενώ πολλοί δρόμοι έχουν αποκλειστεί από ξεριζωμένα δέντρα.

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν τους κατοίκους να μείνουν μακριά από τις ακτές λόγω του κινδύνου που προκαλούν τα μεγάλα κύματα.