Σερβία: «Δεν θα επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία» επανέλαβε η πρωθυπουργός Άνα Μπρνάμπιτς

Άνα Μπρνάμπιτς

Η στάση της Σερβίας απέναντι στην Ρωσία και την επιβολή κυρώσεων σε αυτήν δεν έχει αλλάξει, δήλωσε η πρωθυπουργός Άνα Μπρνάμπιτς.

«Η θέση μας είναι μία θέση αρχής που καθορίζεται πρώτα απ όλα με βάση το εθνικό συμφέρον και είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και τις διακηρύξεις του ΟΗΕ.

Είναι προφανές ότι δυσκολεύονται να μας αντιταχθούν και καταφέρνουμε για την ώρα να υπερασπιστούμε την θέση μας και να είμαστε

η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν επέβαλε κυρώσεις στην Ρωσία», επισήμανε σε συνέντευξη της στην δημόσια τηλεόραση της Σερβίας (RTS) η ‘Ανα Μπρνάμπιτς.

«Η Σερβία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ειδική περίπτωση»

Ανέφερε ότι ασκούνται έντονες πιέσεις για να αναθεωρήσει η Σερβία την στάση της απέναντι στην Ρωσία υποστηρίζοντας ότι είναι άδικο να πιέζεται με τέτοιο τρόπο μία χώρα που υπέστη τόσες αδικίες στο παρελθόν.

«Η Σερβία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ειδική περίπτωση εξαιτίας όλων όσων μας έκαναν στα τέλη του 20ου και στις αρχές του 21ου αιώνα», είπε η Μπρνάμπιτς.

Υπενθυμίζεται πως από τη νέα κυβέρνηση της Σερβίας αποκλείστηκαν υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης που ζητούσαν ανοιχτά να ακολουθήσει η χώρα φιλοδυτική πολιτική και να επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία.