Σερβία: 14χρονος άνοιξε πυρ σε δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι, σκότωσε 9 άτομα – 8 μαθητές και τον φύλακα

Τον θάνατο έσπειρε ένας 14χρονος μαθητής σε δημοτικό σχολείο στο κέντρο του Βελιγραδίου σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές στα σερβικά ΜΜΕ, ένας σχολικός φύλακας και οχτώ μαθητές έπεσαν νεκροί από τα πυρά του αγοριού, αν και οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο μόνο για τραυματισμό πέντε παιδιών.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα , ο μαθητής της 7ης τάξης εισήλθε στο κτήριο του σχολείου στις 8:30 το πρωί φορώντας μια μαύρη κουκούλα.

Αρχικά άνοιξε πυρ εναντίον του φύλακα, με τον οποίο είχε μια λογομαχία, και μετά άρχισε να πυροβολεί μαθητές και καθηγητές στον διάδρομο και μέσα στην τάξη της ιστορίας.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και μία δασκάλα ιστορίας, όπως αναφέρουν τα σερβικά ΜΜΕ, η οποία αυτήν την ώρα χειρουργείται.

Όπως αναφέρει η Mirror, οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σχολείο μετά την επίθεση βρήκαν το αγόρι να στέκεται με το όπλο στο χέρι, αφού είχε ανοίξει πυρ εναντίον μαθητών και προσωπικού.

Ο δράστης έχει πλέον συλληφθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης του σχολείου.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την κατάστασή των τραυματιών, ούτε έχει ανακοινωθεί επισήμως ο αριθμός των νεκρών, ωστόσο η εφημερίδα Telegrafh κάνει λόγο για συνολικά εννέα νεκρούς, που περιλαμβάνουν οχτώ μαθητές και τον φύλακα.

Όπως μεταδίδουν ορισμένα σερβικά ΜΜΕ, ο δράστης της επίθεσης ονομάζεται Κόστα Κετσμάνοβιτς.

Πρόκειται για ένα 14χρονο αγόρι που φέρεται να είχε πολύ καλές σχολικές επιδόσεις, και, σύμφωνα με κάποιες πηγές, δεχόταν πειράγματα από τους συμμαθητές του.

Το Δημοτικό Σχολείο «Vladislav Ribnikar» βρίσκεται στη συνοικία Βράτσαρ της σερβικής πρωτεύουσας,  όπου υπάρχουν πολλά μουσεία και πρεσβείες.

Μετά την επίθεση, μεγάλο μέρος της περιοχής αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις  και δέκα ασθενοφόρα μετέβησαν μπροστά από το σχολείο.

Δείτε πλάνα από τη σύλληψη του 14χρονου:

Με πληροφορίες από Mirror, Telegraf