Σεπόλια: Με μήνυση απαντά ο Κώστας Καραγκούνης για την φρικώδη υπόθεση της 12χρονης

«Αυτό που γίνεται είναι πραγματικά πέρα από κάθε νοσηρή φαντασία και δεν μπορούσα βεβαίως να το αφήσω έτσι. Πέρα από πολιτικοί, είμαστε και άνθρωποι» τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης
σε ανάρτησή του με την οποία γνωστοποιεί ότι προσέφυγε στη Δικαιοσύνη εναντίον του προσώπου που αποπειράθηκε να τον εμπλέξει στο έγκλημα εναντίον της 12χρονης στα Σεπόλια.

Μάλιστα ο κ. Καραγκούνης τονίζει ότι «από τη στιγμή που ξεκίνησε η έρευνα της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος άρχισαν να κατεβάζουν τους λογαριασμούς »φαντάσματα». Πρώτα σπιλώνουν ανώνυμα και μετά εξαφανίζονται».

Με την αποκρουστική υπόθεση του βιασμού και της μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια να έχει επανέλθει στο προσκήνιο με τις νέες συλλήψεις και προφυλακίσεις εγκληματιών που βίασαν το παιδί,

αναρτήσεις στα social media αναφέρονταν στο πρόσωπο του Κώστα Καραγκούνη κατηγορώντας τον για σχέσεις με τον παιδοβιαστή και μαστροπό Ηλία Μίχο και αφήνοντας υπονοούμενα.

Ο κ. Καραγκούνης μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή στον Alpha 9,89 ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζω τον Ηλία Μίχο.

Απαντώντας δε στο επιχείρημα που επίσης διακινείτο στα social media ότι εξαφανίστηκε από τη δημόσια ζωή από τη στιγμή που άρχισαν να διακινούνται οι φήμες αυτές, το αντικρούει αναφέροντας τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές  στις οποίες έχει συμμετάσχει τον τελευταίο καιρό δεδομένου ότι βρισκόμαστε και σε προεκλογική περίοδο.

«Ως παιδί πολύτεκνης οικογένειας, αλλά και πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος στα αδικήματα που αφορούν στην παιδική κακοποίηση. Για αυτό εισηγήθηκα να υπόκεινται σε ποινή ισοβίων δεσμών.

Για μένα, λοιπόν, αυτό που συνέβη ήταν τόσο σκληρό απέναντι στην προσωπικότητά μου, που δεν θα μπορούσα να το αφήσω χωρίς έλεγχο» τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ.

Να επωμίζονται τις ευθύνες των λόγων τους

Ο κ. Καραγκούνης και σε συνεντεύξεις του τις τελευταίες ημέρες μιλά για τα λεγόμενα τρολ διαδικτύου τονίζοντας ότι αν κάποιος βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη ίσως υπάρξει περιορισμός του φαινομένου.

«Ως υπουργός Δικαιοσύνης έχω ασχοληθεί με το νομικό πλαίσιο που διέπει το διαδίκτυο και το τι μπορεί να γράφει οποιοσδήποτε μέσω κάποιου εικονικού λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι πολύ σημαντικό να εντοπιστεί ποιος είναι, έστω ένας από αυτούς, διότι όταν έρθει ενώπιον της δικαιοσύνης αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του, θα καταλάβουν και οι υπόλοιποι πως όλοι πρέπει να επωμίζονται τις ευθύνες των λόγων τους.

Είμαι σίγουρος ότι η δίωξη κάτι θα ανιχνεύσει» αναφέρει σχετικά στην ανάρτησή του ο κ. Καραγκούνης.

«Δεν γνωρίζω τον Μίχο»

Ο κ. Καραγκούνης έχει διαψεύσει εδώ και δύο ημέρες ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον προφυλακισμένο για τη φρικώδη υπόθεση Ηλία Μίχο.

Μιλώντας στον Alpha 9,89 ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει καν τον Ηλία Μίχο και κατ’ επέκτασιν δεν μπορεί να έχει κάποια σχέση μαζί του.

«Προφανώς και όχι, δεν τον γνωρίζω ούτε έχω καμία σχέση» απάντησε ο Κώστας Καραγκούνης στην ερώτηση των δημοσιογράφων .

Όπως είπε ο κ. Καραγκούνης, «είδα ότι έγινε μια ανάρτηση με τη φωτογραφία μου στα σόσιαλ μίντια από λογαριασμό τρολ.

Προσωπικά θεωρώ ανάξιο λόγου να απαντώ στα τρολ αλλά τελικά μερικές φορές χρειάζεται να απαντάς και στον οχετό» και πρόσθεσε ότι έκανε μήνυση κατά αγνώστων προκειμένου να εντοπιστεί από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο κάτοχος του λογαριασμού.

«Το μόνο που έχω να πω για αυτή την υπόθεση επειδή είμαι πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, ήμουν εισηγητής στο να γίνουν ισόβια οι βιαστές ανηλίκων.

Η ανάκριση προχωράει, θα υπάρξουν και περαιτέρω εξειδικεύσεις για αυτό είχα ζητήσει την τροποποίηση του νόμου ώστε οι ποινές για τους βιαστές ανηλίκων να γίνουν ισόβια, μακάρι να προχωρήσει η έρευνα και όποιος εμπλέκεται να πληρώσει», είπε χαρακτηριστικά.