Σεισμός στην Ελασσόνα: «Στο Δαμάσι έχουμε ζημιές»

Ο σεισμός των 6 Ρίχτερ στη Θεσσαλία, 16 χιλιόμετρα νότια της Ελασσόνας έπληξε και το χωριό Δαμάσι Λάρισας. Μιλώντας στο protothema κάτοικος του χωριού, Θανάσης Γκατζούρας, ανέφερε: «Εδώ στο χωριό έχουμε πολλές ζημιές. Όπως μαθαίνω έχουν πέσει παλιά σπίτια, ενώ έχουν υποστεί ζημιές στα περισσότερα. Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός, ο κόσμος φοβήθηκε και βγήκε στους δρόμους. Ακόμα έξω είναι όλοι γιατί είχε και διάρκεια τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Εδώ είμαστε τουλάχιστον 2.000 κάτοικοι».

Η σεισμική δόνηση των 6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:16 σε απόσταση 24 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Λάρισας και 21 χιλιομέτρων από την Ελασσόνα.

Το εστιακό βάθος σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν στα δέκα χιλιόμετρα, ενώ ακολούθησε μετασεισμός εντάσεως 4,6 Ρίχτερ στις 12:19.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Αττική ενώ ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχει δώσει ήδη εντολή να ξεκινήσουν έρευνες για τυχόν ζημιές σε όλα τα δημόσια και δημοτικά κτίρια.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέρρευσε σπίτι στο χωριό Μεσοχώρι Ελασσόνας από τον ισχυρό σεισμό ενώ μέσα φέρεται να έχει εγκλωβιστεί ένας ηλικιωμένος. Συνολικά γίνεται λόγος για τρεις ελαφρά τραυματίες.