Σεισμός Κρήτη – Δήμαρχος Βιάννου: «Πατέρας δύο παιδιών ο νεκρός – Τραυματίστηκε και ο γιος του»

Σεισμός Κρήτη - Δήμαρχος Βιάννου

Σε πένθος βυθίστηκε η Κρήτη λόγω του θανάτου του 62χρονου οικοδόμου, ο οποίος εκτελούσε εργασίες στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία την ώρα που ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ «χτύπησε» το νησί. 

Μαζί του βρισκόταν και ο 30χρονος γιος του ο οποίος τον βοηθούσε στις εργασίες και είδε ξαφνικά τον πατέρα του να χάνεται κάτω από τα συντρίμμια. Ο 30χρονος γιος του ο οποίος τραυματίστηκε και ο ίδιος, έτρεξε να βοηθήσει τον πατέρα του και ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Ο δήμαρχος Βιάννου, Μηνάς Σταυρακάκης, μίλησε για τον οικοδόμο και φίλο του ο οποίος έχασε τη ζωή του κάτω από τα χαλάσματα:

«Δυστυχώς ο αγαπημένος μου φίλος, συμμαθητής και συνδημότης βρήκε τραγικό θάνατο σήμερα το πρωί στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία . Την ώρα του σεισμού έκανε εργασίες μαζί με τον γιο του στο εκκλησάκι όταν τον καταπλάκωσε ο τρούλος της εκκλησίας και βρήκε τραγικό θάνατο. 

Από όσο γνωρίζω εγκλωβίστηκε και ο γιος του μαζί με άλλο ένα άτομο, ο οποίος στη συνέχεια μπόρεσε και κάλεσε το ΕΚΑΒ και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα . Ο γιος του είναι σε σοκ γιατί ήταν μαζί με τον πατέρα του και όπως καταλαβαίνετε οι ώρες είναι δύσκολες. Το θύμα ήταν πατέρας δύο παιδιών και πρόσφατα είχε γίνει και παππούς» ανέφερε.

O πρόεδρος της κοινότητας Μάρθας Κώστας Μαργαριταράκης, απ’όπου καταγόταν ο άτυχος 62χρονος αναφέρει ότι είχε αναλάβει να αποκαταστήσει ζημιές στην εκκλησία που είχαν δημιουργηθεί από παλαιότερους σεισμούς: 

«Δυστυχώς χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο είναι αλήθεια. Ήταν 62 ετών αν θυμάμαι καλά. Η εκκλησία στο Αρκαλοχώρι είχε υποστεί κάποιες ζημιές από τους προηγούμενους σεισμούς. Είχε πάρει εκείνος την δουλειά εδώ και καιρό και την έφτιαχνε μαζί με άλλους εργάτες.

Την ώρα που δουλεύανε έγινε το κακό και χάθηκε ο άνθρωπος τόσο ξαφνικά. Οι άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα στην εκκλησία. Είχε δυο παιδιά και όλοι ζούσαν στο Ηράκλειο. Γνωρίζω πως και το παιδί του δούλευε μαζί του» δήλωσε για τον 62χρονο που θρηνούσε τον χαμό της μητέρας του:

«Ηταν ένας καλός άνθρωπος, οικογενειάρχης ερχόταν εδώ συχνά, ήταν το πατρικό του σπίτι. Τώρα έχουν αρχίσει και το μαθαίνουν οι κάτοικοι εδώ και έχουν συγκλονιστεί.

Πριν από πέντε μήνες είχε χάσει και τη μητέρα του και ερχόταν κάθε σαββατοκύριακο εδώ και τον βλέπαμε. Κρίμα τον πατριώτη μας θα τον θυμόμαστε πάντα» δήλωσε ο κ. Μαργαριταράκης.