Σεισμός Ελασσόνα: Από το ρήγμα του Τυρνάβου προήλθε δόνηση

Σεισμός Ελασσόνα

Ο πολύ ισχυρός σεισμός στην περιοχή της Ελασσόνας έγινε αισθητός σε ευρεία κλίμακα ακόμα και στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στο Κιάτο.

Από το ρήγμα του Τυρνάβου προήλθε ο ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα, ενώ έγινε αισθητός σε όλη την Ελλάδα καθώς είχε μικρό εστιακό βάθος.

Όπως εξήγησε ο σεισμολόγος Βασίλης Καραστάθης, το Αστεροσκοπείο Αθηνών δέχθηκε τηλεφωνήματα από την Πρέβεζα μέχρι την Αθήνα και το Κιάτο, ενώ το φαινόμενο προκάλεσε μεγάλη ανησυχία γιατί ήταν κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο σεισμός προήλθε από το γνωστό ρήγμα του Τυρνάβου που όπως είπε δεν έχει δώσει ιστορικά πολύ μεγαλύτερους σεισμούς, ενώ αναφέρθηκε και στους ισχυρούς μετασεισμούς. Όπως είπε χρειάζεται παρακολούθηση.

Αναφέρθηκε στη μεγάλη προσεισμική δραστηριότητα ήδη από τον μήνα Φεβρουάριο και η οποία εντάθηκε τον τελευταίο καιρό.

«Ήμασταν alert» είπε χαρακτηριστικά «αλλά έχουμε και άλλα τέτοια φαινόμενα που στο τέλος δεν έδωσαν μεγάλους σεισμούς, συνεπώς δεν υπήρχε ανάγκη για να ειδοποιηθεί ο πληθυσμός» πρόσθεσε.

Ο κ. Καραστάθης συμβούλευσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας, να ελέγξουν τις κατασκευές και ειδικά τα παλιά οικήματα.