Σεισμοί σε Τουρκία-Συρία: Εκτιμήσεις για 100.000 ανθρώπους κάτω από τα συντρίμμια του σεισμού- Πάνω από 44.000 θύματα μέχρι στιγμής

Οι εκτιμήσεις Τούρκου καθηγητή γεωφυσικής, που δήλωσε ότι με βάση τα στοιχεία που έχει δώσει το τουρκικό κράτος, κάτω από τα συντρίμμια του σεισμού που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία, βρίσκονται πάνω από 100.000 άνθρωποι.

Εξ αυτών, υπολογίζει ότι το 0,1% έως και 0,2% είναι ζωντανοί.

Ο Τούρκος καθηγητής Oβγκιούν Αχμέτ Ερτζάν τόνισε: «Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει δώσει το κράτος για τα κτίρια που κατέρρευσαν, τον πληθυσμό κτλ., μέχρι τώρα 150.000 άνθρωποι βγήκαν κάτω από τα συντρίμμια είτε νεκροί είτε ως τραυματίες.

Σήμερα τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια. Κάποιοι από αυτούς και σήμερα είναι ζωντανοί! Περίπου το 0,1% ή το 0.2%».

Ανέσυραν 12χρονο 260 ώρες μετά τον σεισμό

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, διασώστες ανέσυραν ζωντανό έναν 12χρονο από τα συντρίμμια κιρίου στην επαρχία Χατάι, 260 ώρες μετά τον σεισμό.

Παρότι οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων σβήνουν, δέκα ημέρες μετά το χτύπημα του σεισμού, σωστικά συνεργεία και εθελοντές συνεχίζουν τις προσπάθειες.

Ο 12χρονος Οσμάν Χαλέμπιγε διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Νωρίτερα είχε ανασυρθεί ζωντανή από τα ερείπια η 29χρονη Νεσλιχάν Κιλίτς, 258 ώρες από τους δύο σεισμούς που σκόρπισαν τον όλεθρο στην Τουρκία και τη Συρία.

«Δόξα τω Θεώ, η αδερφή μου επέζησε. Λένε ότι διατηρούσε τις αισθήσεις της, αλλά δεν καταφέραμε να τη δούμε ακόμα», δήλωσε ο Γιουσούφ Γιαλτζινόζ.

Ο γιατρός Μοχάμεντ Σεμίχ Γκεντίκ που εξέτασε την 29χρονη είπε ότι η κοπέλα ψέλλισε το όνομά της και ζητούσε να μάθει την τύχη συγγενικών της προσώπων.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως η κατάστασή της είναι σταθερή.

Ο αριθμός των νεκρών από τους σεισμούς ξεπερνά τις 44.000 σε Τουρκία και Συρία. Στην Τουρκία, 38.204 έχουν σκοτωθεί ενώ στη Συρία υπάρχουν πάνω από 5.830 θύματα.