Σε ύφεση η φωτιά στον Βύρωνα, συνεχίζεται η κατάσβεση στα Τουρκοβούνια

Σε ύφεση και οριοθετημένη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε στον Βύρωνα, νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης. Συνεχίζεται η κατάσβεση της φωτιάς στα Τουρκοβούνια.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στον Βύρωνα είναι σε ύφεση και οριοθετημένη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Παράλληλα, συνεχίζεται η κατάσβεση της φωτιάς στα Τουρκοβούνια, η οποία, πάντως, δεν ανησυχεί την Πυροσβεστική.

Η πυρκαγιά στον Βύρωνα εκδηλώθηκε νωρίτερα, το πρωί της Τετάρτης, σε δασική περιοχή, κοντά στο Θέατρο Βράχων. Άμεσα, σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική. Επί τόπου έσπευσαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Ο δήμαρχος Βύρωνα, κ. Καταπώδης, δήλωσε ότι η φωτιά είναι «υπό έλεγχο» και δεν απειλεί σπίτια.

Σημειώνεται ότι κλειστοί είναι ορισμένοι δρόμοι στον Βύρωνα λόγω της φωτιάς. Συγκεκριμένα, κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι η οδός Καραολή και Δημητρίου από την Φορμίωνος, καθώς και η οδός Γρανικού από τη Λεωφόρο Καρέα.

Ο καπνός από τη φωτιά στον Βύρωνα ήταν ορατός από πολλές περιοχές της Αθήνας, με χρήστες να αναρτούν φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα.

Λίγη ώρα αργότερα, πυρκαγιά ξέσπασε και στα Τουρκοβούνια, στο Γαλάτσι. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα. Για την κατάσβεση επιχειρούν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε έξι περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Αττική, που βρίσκονται σε «πορτοκαλί» συναγερμό.

Η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας έχει τοποθετήσει στην «κατηγορία κινδύνου 4», από την πενταβάθμια κλίμακα τις εξής περιφέρειες και περιοχές:

Αττικής
Βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος)
Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)
Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτίας, Σκύρος)
Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία)
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη)