Σε “καραντίνα” οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο

Η Ιαπωνία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ζητήσει από αλλοδαπούς αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες το επόμενο έτος, να υποβάλουν σχέδιο για τον καθορισμό της θέσης παραμονής τους, των τόπων προπόνησης και των πόλεων που θα φτάσουν και θα μετακινηθούν, ως μέρος των αντιμέτρων για τον κορονοϊό, ανέφερε η εφημερίδα Yomiuri.

Οι αθλητές δεν θα πρέπει να περάσουν περίοδο καραντίνας δύο εβδομάδων, θα πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις κατά την άφιξή τους, ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη σχέδιο από την κυβέρνηση και πηγές της οργανωτικής επιτροπής.

Μεταξύ των επιλογών που θα συζητήσει η Ιαπωνία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, θα είναι και ο περιορισμός στις μετακινήσεις των αλλοδαπών αθλητών στην χώρα και σε μέρη, όπως πόλεις που φιλοξενούν εθνικές αντιπροσωπείες και άλλους χώρους προπόνησης, σημείωσε η εφημερίδα.

Ο κορονοϊός έχει μολύνει περισσότερα από 31,3 εκατομμύρια άτομα, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 964.000 σε όλον τον κόσμο.

Η Ιαπωνία έχει αποφύγει το είδος της εκρηκτικής επιδημίας που παρατηρείται σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ινδία και η Βραζιλία, με περίπου 80.000 κρούσματα και περίπου 1.500 θανάτους μέχρι σήμερα.