Σε φυλακή της Ατλάντα αναμένεται να παρουσιαστεί ο Τραμπ για την τέταρτη ποινική υπόθεση εις βάρος του

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να παρουσιαστεί σε φυλακή της Ατλάντα την Πέμπτη για να αντιμετωπίσει κατηγορίες σχετικά με την προσπάθειά του να ανατρέψει την ήττα του στις εκλογές του 2020, στην τέταρτη ποινική υπόθεση με την οποία έρχεται αντιμέτωπος ο πρώην πρόεδρος φέτος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ κατηγορείται για συνωμοσία με στόχο να αποτρέψει την επικύρωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών του 2020.

Δεν είναι σαφές το πότε θα φτάσει ο Τραμπ στη συγκεκριμένη φυλακή, η οποία φημίζεται  για τις άθλιες συνθήκες που έχουν εμπνεύσει τραγούδια ραπ και για τις οποίες το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει διενεργήσει έρευνα.

Όπως και άλλοι κατηγορούμενοι στην Ατλάντα, ο Τραμπ θα πρέπει να εμφανιστεί στη φυλακή της κομητείας Φούλτον για λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και φωτογραφία, ένα πλάνο που αναμένεται να κυκλοφορήσει ευρέως από υποστηρικτές και επικριτές στο πλαίσιο της εκστρατείας του για να κερδίσει ξανά τον Λευκό Οίκο τον Νοέμβριο εκλογές 2024.

Ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος αντιμετωπίζει 13 κατηγορίες για κακουργήματα, συμπεριλαμβανομένου του εκβιασμού, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται συνήθως σε κατηγορίες για  οργανωμένο έγκλημα, για πίεση σε κρατικούς αξιωματούχους να ανατρέψουν την εκλογική του ήττα από τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο Τραμπ, 77 ετών, αρνήθηκε ότι διέπραξε κάποιο αδίκημα και υποστηρίζει ότι η υπόθεση είναι πολιτικά υποκινούμενη. Δεν θα μιλήσει σε αυτό το στάδιο. Συμφώνησε να καταβάλει εγγύηση 200.000 δολαρίων και αποδέχθηκε όρους εγγύησης που του απαγόρευαν να απειλεί μάρτυρες ή τους 18 συγκατηγορούμενούς του στην υπόθεση.

Η σύντομη παραμονή του Τραμπ στη φυλακή έρχεται μια ημέρα μετά το debate των αντιπάλων του για την προεδρική υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικανών για το 2024 στο Μιλγουόκι . Ο Τραμπ δεν συμμετείχε και αντ’ αυτού παραχώρησε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη στον συντηρητικό σχολιαστή Tucker Carlson στο X, την πλατφόρμα που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Twitter.