Σε δημοπρασία η περίφημη συλλογή έργων τέχνης του Καρλ Λάνγκερφελντ

Οι δημοπρασίες που θα γίνουν χαρακτηρίστηκαν από τον Oίκο ως «ανθολογία του προσωπικού γούστου του Λάνγκερφελντ

Ο Κάιζερ της μόδας Καρλ Λάνγκερφελντ δεν έκρυψε ποτέ, κατά τη διάρκεια της ζωής του, ότι ήταν εραστής του ωραίου, του πολυτελούς και του κομψού, μια φινέτσα που έφερε στον Οίκο Σανέλ, συνεχίζοντας την παράδοση της ιδρύτριας του Οίκου.

Όταν πέθανε, το 2019, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια περιουσία στη γάτα του Σουπέτ και το ίδρυμά του, ο εκτελεστής της διαθήκης, Oίκος Σανέλ, αποφάσισε να κάνει την αποτίμηση των έργων από τις οκτώ κατοικίες του Λάνγκερφελντ σε όλη τη Γαλλία και το Μονακό, μια διαδικασία που διήρκεσε αρκετούς μήνες.

Ο Oίκος Sotheby’s ανέφερε ότι η συλλογή του θα βγει σε δημοπρασία, με περισσότερα από 1.000 αντικείμενα και έργα τέχνης να πωλούνται. Αυτά τα αντικείμενα θα δημοπρατηθούν σε οκτώ καθορισμένες πωλήσεις που θα πραγματοποιηθούν στα δωμάτια πώλησης του Sotheby’s στο Μονακό, το Παρίσι και την Κολωνία από τον φετινό χειμώνα και θα συνεχιστούν το επόμενο έτος.

Οι δημοπρασίες που θα γίνουν χαρακτηρίστηκαν από τον Oίκο ως «ανθολογία του προσωπικού γούστου του Λάνγκερφελντ.

Η δημοπρασία περιλαμβάνει έργα των Τζεφ Κουνς, Τακάσι Μουρακάμι και έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα από σχεδιαστές όπως οι Marc Newson, Martin Szekely, Ron Arad, Gino Sarfati, Louis Süe και André Mare. Υπάρχουν, ακόμα, σχέδια των εικονογράφων μόδας Georges Lepape και Ludwig Hohlwein. Στη δημοπρασία θα πουληθούν τα αυτοκίνητα Rolls Royce που είχε στη συλλογή του, αλλά και τα δερμάτινα γάντια τα οποία φορούσε σε δημόσιες εξόδους για δύο δεκαετίες, όπως και τα ρούχα και αξεσουάρ των οίκων Dior, Yves Sain Laurent, Comme des Garçons και Martin Margiela.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Λάνγκερφελντ συγκέντρωσε μια συλλογή έργων τέχνης και επίπλων. Το 2000, πούλησε τη συλλογή του με γαλλικά έπιπλα και έργα τέχνης του 18ου αιώνα στον Oίκο Christie’s για 28,5 εκατομμύρια δολάρια. Το 2003, ο Oίκος Sotheby’s πούλησε τη συλλογή του με έργα τέχνης στο Παρίσι, για 8 εκατομμύρια δολάρια.