Σε δημοπρασία εξοπλισμός της αποστολής Apollo 11 που πάτησε στη Σελήνη

Η δημοπρασία αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο

Ρούχα που έχουν «ταξιδέψει» στην Σελήνη και άλλα αντικείμενα του Μπαζ Όλντριν, του δεύτερου ανθρώπου στην ιστορία που περπάτησε πάνω στη Σελήνη ως μέλος της αποστολής Apollo 11, θα έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s οι ενδιαφερόμενοι. Η δημοπρασία αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο (26.07.2022).

Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που ο πρώην αστροναύτης διαθέτει προς πώληση σε δημοπρασία κάποια από τα προσωπικά του αντικείμενα, από την εποχή των Gemini και Apollo 11, αλλά αυτή τη φορά, ο οίκος Sotheby’s φαίνεται πως δίνει για δημοπρασία πολύ ιδιαίτερα αντικείμενα.

Τζάκετ, πανό και μαρκαδόρος τα αντικείμενα της δημοπρασίας

Το τζάκετ, το οποίο είναι το μόνο ρούχο από το Apollo 11 που βρίσκεται ακόμα σε χέρια ιδιώτη, αναμένεται να πωληθεί δύο εκατομμύρια δολάρια.

Υπάρχει επίσης το διάσημο πανό «Go Army, Beat Navy» που έφερε μαζί του ο Όλντριν σε δραστηριότητα εκτός διαστημόπλοιου, κατά τη διάρκεια της αποστολής Gemini XII, το οποίο παρέπεμπε στη μακροχρόνια ποδοσφαιρική αντιπαλότητα μεταξύ των δύο στρατιωτικών ακαδημιών στις ΗΠΑ. Ο Μπαζ Άλντριν φυσικά, προερχόταν από τον στρατό ως απόφοιτος της Στρατιωτικής Ακαδημίας, Γουέστ Πόιντ στη Νέα Υόρκη. Το πανό αναμένεται να πουληθεί έως και 30.000 δολάρια.

Στην ίδια δημοπρασία πωλείται μαρκαδόρος που ενδέχεται να έσωσε το Apollo 11. Όταν ένας σπασμένος διακόπτης απείλησε την ασφαλή επιστροφή των αστροναυτών στη Γη, ο Όλντριν χρησιμοποίησε την άκρη του μαρκαδόρου για να το διορθώσει. Όπως και το τζάκετ του πρώην αστροναύτη εκτιμάται ότι θα πωληθεί δύο εκατομμύρια δολάρια.