Αυτό που ζητώ είναι σεβασμός για τον ιταλικό λαό» ήταν η πρώτη αντίδραση του αντιπροέδρου και υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, Matteo Salvini στην ανακοίνωση πως η Κομισιόν απέρριψε τον ιταλικό προϋπολογισμό του 2019 και πως ενεργοποιεί τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος κατά της Ιταλίας.

«Στις Βρυξέλλες είναι γραφομανείς. Περνούν πολύ χρόνο να γράφουν επιστολές, κάτι που δεν έκαναν όταν υπήρχαν προϋπολογισμοί που έβλαπταν την χώρα. Δεν τα βάζω με την Ευρώπη. Αυτό που ζητώ είναι σεβασμός στον ιταλικό λαό. Δεν πηγαίνουμε για σύγκρουση αλλά για αντιπαράθεση θέσεων» είπε ο Salvini κατά την παρέμβαση του σε συνέδριο στη Ρώμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Corriere della Sera, η ιταλική κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει μια πλήρη εξήγηση των στόχων της και των παραμέτρων που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό χωρίς να υπάρχει πρόθεση τροποποιήσεων.

Όπως αναφέρεται ο Conte θα επιχειρήσει να εξηγήσει με κάθε λεπτομέρεια στον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker το που στοχεύει ο ιταλικός προϋπολογισμός κρατώντας αποστάσεις από τα νούμερα, τα οποία κατά τη Ρώμη, «βγαίνουν» απόλυτα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ιταλών οικονομολόγων.

Loading...