Σαλβίνι: «Basta! Δεν θα μας πει τι θα κάνουμε μια ΜΚΟ»

Σαλβίνι

Αυξάνεται η ένταση σήμερα με το πλοίο Sea-Watch, που απειλεί να σπάσει τον αποκλεισμό, που έχει επιβάλει η Ρώμη, στα ανοικτά των ακτών της Λαμπεντούζα, προκειμένου να αποβιβάσει τους 42 παράνομους μετανάστες που βρίσκονται  σε αυτό εδώ και 13 ημέρες.

«Θα εισέλθω στα ιταλικά χωρικά ύδατα και θα τους μεταφέρω σε ασφαλές μέρος, στη Λαμπεντούζα»

δήλωσε η πλοίαρχος Κάρολα Ράκετε, σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η πλοίαρχος διευκρίνισε ότι αναμένει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου,

που αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα σήμερα, σχετικά με το αίτημα λήψης «προσωρινών μέτρων» που κατέθεσε η γερμανική ΜΚΟ Sea-Watch.

Η Ράκετε, ηλικίας 31 ετών από τη Γερμανία, κινδυνεύει με άσκηση διώξεων σε βάρος της για παροχή βοήθειας σε παράνομη  μετανάστευση

όπως και με την κατάσχεση του πλοίου και την επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ βάσει του νέου διατάγματος της ιταλικής κυβέρνησης.

Εκ των 53 παράνομων μεταναστών που παραλήφθηκαν  τη 12η Ιουνίου από το Sea-Watch στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, η Ιταλία αποδέχθηκε την αποβίβαση 11 ανθρώπων (παιδιών, γυναικών, ασθενών), υπενθύμισε ο Σαλβίνι.

«Basta! Ό,τι κι αν σας λέει το Στρασβούργο, με μεγάλη ηρεμία, εμείς θα διατηρήσουμε τη γραμμή μας.

Φανταστείτε εάν μια χώρα όπως η Ιταλία, η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανική δύναμη στην Ευρώπη, επέτρεπε να της υπαγορεύει τους μεταναστευτικούς νόμους μια ΜΚΟ» δήλωσε.