Ρούλα Πισπιρίγκου: Aπέρριψε το συμβούλιο πλημμελειοδικών Αθηνών το αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας

Aπέρριψε το συμβούλιο πλημμελειοδικών Αθηνών το αίτημα εξαίρεσης που κατέθεσε χθες η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση των θανάτων των δύο μικρότερων παιδιών της.

Κατόπιν αυτού η κατηγορούμενη θα συνεχίσει την απολογία της από το σημείο που διακοπή χθες μετά τις καταγγελίες και του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια περί μεροληψίας της ανακρίτριας.

Χθες το απόγευμα, ο Αλέξης Κούγιας είχε αποχωρήσει από το ανακριτικό γραφείο, κάνοντας λόγο για ερωτήσεις «κουτσομπολίστικου» περιεχομένου από την ανακρίτρια και προαναγγέλλοντας την αίτηση εξαίρεσης που θα υπέβαλλε.

«Έχει δημιουργηθεί μια πολύ σοβαρή εμπλοκή. Της ετέθησαν ερωτήματα σε επίπεδο κουτσομπολιού. Γι’ αυτά που καταθέσαν οι ιατροδικαστές καμία ερώτηση.

Ζήτησα κι έκανα μια δήλωση στην ανακρίτρια, της είπα ότι αποδεικνύει τη μεροληπτικότητά της και πως μετά τις καταθέσεις των ιατροδικαστών, αρνήθηκε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση τους.

Η απολογία διεκόπη από την ίδια την κυρία ανακρίτρια πριν υπογράφει από την κατηγορουμένη.

Αγνόησε το προσωπικό μου πρόβλημα αποδεικνύοντας της μεροληπτικότητά της.

Είμαι σε παρά πολύ δύσκολη θέση. Η κυρία κατηγορούμενη ήταν άψογη. Ειλικρινής και ανθρώπινη. Υποχρεώνομαι να κάνω αίτηση εξαίρεσης.

Αν μπορούσα για ένδειξη διαμαρτυρίας θα παραιτούμουν της υπεράσπισης.

Θα ζητήσω από τον δικηγορικό σύλλογο να διανείμω το υπόμνημα της κατηγορουμένης και την προφορική απολογία της για να καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει» είπε χαρακτηριστικά.