Ρότζερ Φέντερερ: «Είναι απίθανο αυτό που έκανε ο Νόβακ Τζόκοβιτς»

Ο Ρότζερ Φέντερερ… έβγαλε το καπέλο στον Νόβακ Τζόκοβιτς για την κατάκτηση του 23ου major τίτλου του.

«Αυτό που έκανε ο Νόβακ είναι απίθανο», είπε ο θρυλικός Ελβετός, που βρέθηκε στο Λονδίνο για να εγκαινιάσει ένα ανοιχτό γήπεδο τένις στο Γκρίνγουιτς.

«Είναι θαυμάσιο για το τένις, θαυμάσιο για τον αθλητισμό, όταν γράφει τη δική του ιστορία στο τένις και συνεχίζει να το κάνει.

Το είδαμε με τη Σερένα, με τον Ράφα και τώρα και με τον Νόβακ. Είναι πολύ καλή εποχή για να είσαι φαν αυτού του αθλήματος, αλλά και παίκτης».

Ο Φεντ, μάλιστα, θεωρεί ότι ο Νόλε μπορεί να πετύχει ακόμα περισσότερα στην καριέρα του: «Θυμάμαι πως όταν ξεκινούσα στο tour, ο Πιτ Σάμπρας έφτανε τα 14 Grand Slams και όλοι σκεφτόμασταν ότι αυτό το ρεκόρ θα είναι για πάντα εκεί.

Μετά έφτασα τα 15, πήγα στα 17 και τελικά ωθήσαμε ο ένας τον άλλον και φτάσαμε και οι τρεις στα 20.

Μετά ο Ράφα πήγε στα 22. Τώρα ο Νόβακ έφτασε τα 23 και δείχνει πως μπορεί να συνεχίσει να το κάνει αυτό για πολύ καιρό ακόμα, που είναι σπουδαίο. Του εύχομαι τα καλύτερα».

Και κατέληξε: «Δεν είναι και ο νεότερος παίκτης στο tour, το ξεχνάμε αυτό. Όμως μοιάζει πολύ νέος όπως κινείται στο γήπεδο. Ήταν μια εκπληκτική νίκη, είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον».

Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, που θα είναι παρών στο φετινό Wimbledon, μίλησε και για τον Άντι Μάρεϊ.

«Κέρδισε στο Σούρμπιτον την ίδια εβδομάδα που κέρδισε το 23ο ο Nόβακ, οπότε και στον Άντι αξίζει μεγάλος σεβασμός.

Είμαι μεγάλος φαν του και του εύχομαι τα καλύτερα για το Wimbledon. Είναι η καλύτερή του επιφάνεια, ειδικά τώρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορεί ακόμα να αγωνίζεται, είναι ξεχωριστός άνθρωπος.

Αγαπάει πραγματικά το τένις. Με όλες τις δυσκολίες που είχε με το ισχίο του, είναι εκπληκτικό που συνεχίζει ακόμα».