Ρωσικά ΜΜΕ: Τουρκικά F-16 χτύπησαν αμερικανική φάλαγγα

Ως μέγα-πρόκληση παρουσιάζεται ο βομβαρδισμός από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 εντός του συριακού εδάφους, φάλαγγας οχημάτων με Αμερικανούς, η οποία μετέφερε βαρύ οπλισμό στους Κούρδους, και η οποία εξόργισε τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο, αναφέρει ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Τα τουρκικά μαχητικά φέρονται, σύμφωνα με ΜΜΕ, να κτύπησαν την φάλαγγα διότι  αυτή μετέφερε βαρέα α/α όπλα στις δυνάμεις του SDF, με σκοπό τη σφοδρή αντίσταση στην εισβολή των τουρκικών δυνάμεων σε λίγες ώρες.

Σύμφωνα με μια ρωσική πηγή, στην φάλαγγα αυτή, μαζί με τον εξοπλισμό που προορίζονταν για τις δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας, υπήρχαν και 50 Αμερικανοί στρατιωτικοί, οι οποίοι επέζησαν από θαύμα από την τουρκική αεροπορική επίθεση.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές και ΜΜΕ, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια στη βόρεια Συρία, αμερικανικά αντιαεροπορικά  συστήματα πυραύλων μικρής εμβέλειας παραδόθηκαν στους Κούρδους, βάζοντας «δύσκολα προβλήματα» από εδώ και στο εξής στους Τούρκους πιλότους, οι οποίοι δεν φημίζονται και για τις μεγάλες δυνατότητες τους στον αέρα.

Μιλάμε, σύμφωνα με χθεσινό άρθρο του pentapostagma, για τα 80 φορτηγά γεμάτα με βαρέα αμερικανικά όπλα του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, τα οποία εισήλθαν χθες στην περιοχή του συριακού Κουρδιστάν στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, για να ενεργοποιηθούν από τις δυνάμεις των Κούρδων.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, οι νυκτερινές επιθέσεις της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους 14 τραυματίες αλλά όχι νεκρούς.

Μέσα σε αυτούς δεν υπάρχουν Αμερικανοί στρατιώτες, ωστόσο λόγω του περιστατικού, είχαμε σύμφωνα με ειδικούς και τις «οργισμένες δηλώσεις του Αμερικανού ηγέτη Ν.Τραμπ, ο οποίος δήλωσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέχουν οποιαδήποτε βοήθεια στις δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας και ότι θα ληφθούν αμέσως τα πιο σκληρά μέτρα κατά της Τουρκίας».

Την ίδια στιγμή, με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές πλέον, ο συριακός στρατός προετοιμάζεται να εισέλθει στην πόλη Manbij στα βορειοανατολικά του Χαλεπίου, για να μην πέσει αυτή στα χέρια των Τούρκων, αυξάνοντας παράλληλα τις πιθανότητες μιας πολεμικής σύγκρουσης, μεταξύ  Τούρκων και Σύρων κυβερνητικών δυνάμεων.

Άλλες πηγές «βλέπουν» τον στρατό του Άσαντ να ετοιμάζεται να εμποδίσει και τους Σύρους αντικαθεστωτικούς αντάρτες που στηρίζει η Άγκυρα, ώστε αυτοί να μην επεκτείνουν την παρουσία τους στο  Χαλέπι.

Την ίδια στιγμή έχουμε απώλεια της εμπιστοσύνης της ΕΕ αλλά και κρατών-μελών του ΝΑΤΟ απέναντι στις ΗΠΑ  λόγω της εντελώς αλλοπρόσαλλης πολιτικής του Αμερικανού προέδρου Τραμπ απέναντι στην Τουρκία.

Ενώ και το  Ισραήλ ανεβάζει τους τόνους κατά της Τουρκίας, τονίζοντας προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι οι γειτονικές χώρες της Τουρκίας θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν τις ενδεχόμενες απειλές του Ερντογάν χωρίς να ελπίζουν σε αμερικανική βοήθεια.

Διεθνείς αναλυτές αναφέρουν ότι η στάση του Τραμπ θα δώσει στον Ερντογάν το «πράσινο» φως να κάνει άνω κάτω όχι μόνο της Συρία αλλά ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο, δημιουργώντας συνθήκες …σύγκρουσης, με τεράστιες συνέπειες για την περιοχή, ενώ ταυτόχρονα ο σουλτάνος «φορτώνει» με τζιχαντιστές και την Λιβύη.