Η Λευκορωσία μπαίνει στον πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας!

Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ομόλογός του της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο συμφώνησαν να αναπτύξουν από κοινού στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

Οι εξελίξεις μετά το ουκρανικό χτύπημα στην γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία είναι καταιγιστικές και η Μόσχα είναι αποφασισμένη να «τελειώσει» τον πόλεμο αλλά και το νυν καθεστώς του Κιέβου.

«Σε σχέση με την επιδείνωση στα δυτικά σύνορα του κράτους της Ένωσης (σ.σ. Ρωσίας-Λευκορωσίας), συμφωνήσαμε να αναπτύξουμε μια περιφερειακή στρατιωτική μονάδα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας.

Όλα αυτά σύμφωνα με τα πρωτόκολλά μας. Εάν το επίπεδο απειλής φτάσει στο σημερινό επίπεδο, όπως είναι τώρα, αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε την ισχύ των κρατών της Ένωσης», είπε ο Λουκασένκo, κάνοντας λόγο για “ετοιμασίες επίθεσης στη χώρα του από νατοϊκά κράτη”.

«Η βάση -το έλεγα πάντα αυτό- αυτής της ομάδας είναι ο στρατός, οι ένοπλες δυνάμεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας. Πρέπει να σας ενημερώσω ότι η συγκρότηση αυτής της ομάδας έχει ξεκινήσει.

Έχει ήδη ξεκινήσει, κατά τη γνώμη μου, για δύο μέρες. Δόθηκε η εντολή μου να ξεκινήσουμε τη συγκρότηση αυτής της ομάδας», πρόσθεσε.

 

Σημειώνεται ότι οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις σήμερα έπληξαν ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας με αποτέλεσμα ολόκληρες πόλεις πλέον να μην έχουν ούτε ηλεκτρικό ρεύμα ούτε ζεστό νερό.

Δεν υπάρχει ζεστό νερό στην πόλη Λβιβ, δυτικά του Κιέβου, μετά τo ρωσικό χτύπημα, ενώ το Κίεβο έχει υποστεί σημαντικά πλήγματα στην ηλεκτροδότησή του.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, εκτός του Κιέβου, αντιμετωπίζει την τελευταία ώρα το Χάρκοβο.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας έχει δεχθεί ένα δεύτερο κύμα πυραύλων που χτύπησαν ως επί το πλείστον κρίσιμες υποδομές (υδροηλεκτρικοί σταθμοί κ.α.).

Ως εκ τούτου ολόκληρη η πόλη έχει μείνει χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται και στην κινητή τηλεφωνία.

Τα τρένα του προαστιακού με τη σειρά τους τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

 

Εν μέσω των ρωσικών επιθέσεων στο Κίεβο και σε άλλες μεγάλες πόλεις, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι φυγαδεύτηκε επειγόντως σε μυστικό καταφύγιο στην δυτική Ουκρανία, σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ.

Μία από τις πυραυλικές επιθέσεις στο Κίεβο συνέβη κοντά στο κτίριο των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας στην Βλαντιμίρσκαγια!

 Όπως αναφέρεται το γραφείο του Ζελένσκι βρίσκεται κοντά, κάτι το οποίο τονίζει και ο επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας

Οι εκρήξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα έρχονται μια ημέρα μετά τη δήλωση Πούτιν περί «τρομοκρατικής ενέργειας» για την ανατίναξη της γέφυρας του Κερτς και γι αυτό ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε ευθέως την ουκρανική SBU.