Ρωσία: Ενσωματώνει και πέμπτη πρώην ουκρανική περιφέρεια! – Το Νικολάεφ στην βορειοανατολική Κριμαία!

Ρωσία

Στην ενσωμάτωση περιοχών του Νικολάεφ, που έχουν ήδη καταληφθεί από τον ρωσικό Στρατό και την περίληψή της στην περιφέρεια της Χερσώνας, προχωρά η Μόσχα, σε μία εξέλιξη της τελευταίας στιγμής.

Σύμφωνα με το ρωσικό Tass, η διοίκηση της Χερσώνας στην νότια Ουκρανία, ανακοίνωσε πως θα ενσωματώσει τις υπό ρωσικό έλεγχο περιοχές του Νικολάεφ στο οποίο θα διεξαχθεί επίσης δημοψήφισμα!

Να θυμίσουμε ότι το Νικολάεφ είναι στο δρόμο προς την Οδησσό και ελέγχει την βορειοανατολική ακτή της Μαύρης Θάλασσας, αλλά ελέγχεται μόνο σε ποσοστό 20% από τις ρωσικές δυνάμεις.

Δηλαδή και το Νικολάεφ θα περιληφθεί στο ρωσικό κράτος, ενώ πληρ0φορίες αφορούν ότι δεν αποκλείεται να γίνει δημοψήφισμα και στο Χάρκοβο!

Το δημοψήφισμα άρα θα γίνει στις περιφέρειες Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια, Χερσώνα και Νικολάεφ.

Η προέλαση των Ρώσων στο Νικολάεφ από νότια και ανατολική κατεύθυνση με τις ρωσικές δυνάμεις να πραγματοποιούν έφοδο στο Παρτιζάνσκι (προάστιο του Νικολάεφ) που αποτελεί στρατηγικό σημείο ελέγχου του οδικού άξονα Νικολάεφ-Σνιγκουρόβκα.

Οι Ουκρανοί τις τελευταίες συγκεντρώνουν ενισχύσεις στο Μίρνι για να σταματήσουν την ρωσική διείσδυση ενώ στις πόλεις Περβομάισκε και Μπιλοζίρκα οι αμυντικές γραμμές των Ουκρανών έχουν καταρρεύσει ή έχουν παρακαμφθεί.

Οι Ρώσοι προωθήθηκαν αρκετά χιλιόμετρα δυτικά του Μπλαγκονταντνόγιε και συγκεντρώνουν μεγάλες δυνάμεις του πυροβολικού προετοιμάζοντας μία μεγάλη επίθεση στο ίδιο το Νικολάεφ.

Η αιφνιδιαστική ρωσική προώθηση στο Νικολάεφ έπιασε στον «ύπνο» και το Κίεβο αλλά και την Δύση.

Την ίδια ώρα ρωσικές δυνάμεις από την δυτική περιφέρεια προωθούνται προς το Χάρκοβο και υπάρχουν πληροφορίες ότι η ρωσική Στρατιά της Λευκορωσίας, επίσης κινείται προς τα σύνορα με την Ουκρανία, μετά την απόσυρσή της τον περασμένο Μάρτιο.

Την ίδια στιγμή επιβεβαιώνεται η χρήση ιρανικών αιωρούμενων πυρομαχικών στην περιοχές του Χάρκοβου: