Ρόδος: Επέμβαση των αρμοδίων για κακοποίηση παιδιών – Αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς

Δύο διαφορετικές περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών εξέτασε ο εισαγγελέας της Ρόδου με αποτέλεσμα να αφαιρέσει την επιμέλεια των γονιών από τα ανήλικα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή» πρόκειται για δυο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά πέντε ανήλικα παιδιά τα οποία φέρονται να κακοποιούνταν στο περιβάλλον όπου διέμεναν με αποτέλεσμα να μεταφερθούν σε ειδικές δομές σε άλλη περιοχή της χώρας, έπειτα από εντολή του εισαγγελέα.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τα παιδιά φέρονται να μην είχαν τη φροντίδα και την προστασία που τους άρμοζε στο οικογενειακό περιβάλλον που ζούσαν.

Ειδικότερα, η πρώτη περίπτωση αφορά την κακοποίηση (όχι σεξουαλική) τριών παιδιών τα οποία είναι αδέλφια, ηλικίας από μηνών έως και 7 ετών τα οποία διέμεναν με τη μητέρα τους. Σύμφωνα με την καταγγελία που έχει γίνει από τη γιαγιά και τον παππού των παιδιών, η μητέρα κακοποιούσε (όχι σεξουαλικά) τα παιδιά με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου με εντολή της οποίας τα παιδιά έχουν πλέον μεταφερθεί σε δομή σε άλλη περιοχή της χώρας μας όπου διαβιώνουν με ασφάλεια. Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η μητέρα φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Η δεύτερη περίπτωση, για την οποία γίνεται έρευνα και σε ποινικό επίπεδο, αφορά δύο άλλα αδέλφια ηλικίας έως επτά ετών επίσης. Τα παιδιά σύμφωνα με την καταγγελία που έχει γίνει από τη γιαγιά τους, φέρονται να έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση για αυτό και με εισαγγελική εντολή έχουν μεταφερθεί σε ειδική δομή φιλοξενίας σε άλλη περιοχή της χώρας.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της «Ροδιακής» και οι δύο περιπτώσεις εξετάζονται από τις αρμόδιες διωκτικές αρχές με μεγάλη προσοχή προκειμένου να διαπιστωθεί αν πράγματι έχει τελεστεί ποινικό αδίκημα σε βάρος των ανηλίκων και από ποιους ώστε να κινηθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.