Ρέθυμνο: Πήγε να πιει νερό και «άνοιξε η γη και την κατάπιε»

Η 77χρονη είχε έρθει από την Αθήνα στο χωριό του Ρεθύμνου προκειμένου να μείνει στο σπίτι της, στον τόπο καταγωγής της για περίπου 20 ημέρες.

Παλιό το σπίτι

Το σπίτι ήταν παλιό με αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της τοπικής ιστοσελίδας neakriti.gr, να υποχωρήσει το δάπεδο της κουζίνας. Η άτυχη γυναίκα έπεσε στο υπόγειο και καταπλακώθηκε από τα κομμάτια του δαπέδου που έπεσαν επάνω της.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ για την επιχείρηση απεγκλωβισμού, με τρία οχήματα και έξι άνδρες, ωστόσο η γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της.

Στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ακολούθως διαπιστώθηκε ο θάνατος της άτυχης ηλικιωμένης.

Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός πως η ηλικιωμένη επρόκειτο να επιστρέψει σήμερα, Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022, στην Αθήνα.

«Έλειπε για τη βάφτιση του εγγονιού της»

Η 77χρονη είχε λείψει από το σπίτι για μερικές ημέρες για να πάει στο χωριό Γαλιά της Μεσσαράς Ηρακλείου όπου η μία κόρη της άτυχης γυναίκας βάφτισε το παιδί της και εγγόνι της θανούσας.

Συγκλονιστικά είναι τα όσα περιγράφει στο cretapost ο κοινοτάρχης του Ορνέ Ρεθύμνου κ. Νίκος Φωτάκης «η γυναίκα πήγαινε στο κουζινάκι που είχε στο σπίτι να πιει ένα ποτήρι νερό και υποχώρησε το πάτωμα. Θα έφευγε να επιστρέψει στην Αθήνα, όπου ζει με τον γαμπρό και την κόρη της τα τελευταία 5-6 χρόνια που έμεινε χήρα».

«H άτυχη Αλεξάνδρα έλειπε για μερικές μέρες από το χωριό. Ήταν στο χωριό του γαμπρού της, στη Γαλιά της Μεσσαράς, όπου βάφτισε το εγγονάκι της και μόλις είχε γυρίσει, 2-3 μέρες έμεινε στη Γαλιά. Γύρισε να μαζέψει τα πράγματα της για να φύγουν για Αθήνα με την κόρη, τον γαμπρό της και το εγγονάκι της».

Σημειώνεται ότι η κηδεία της άτυχης Αλεξάνδρας Πρινιωτάκη έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Παναγίας στον Ορνέ.

Δείτε φωτογραφίες από το σπίτι της 77χρονης: