Πυρκαγιές: Καίγονται Έβρος, Λέσβος, Μεσσηνία και Γρεβενά – Εκκενώθηκε η Δαδιά

Πυρκαγιές: Καίγονται Έβρος, Λέσβος, Μεσσηνία και Γρεβενά

Ένα ακόμα δύσκολο βράδυ για τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες σε Έβρο, Μυτιλήνη, Μεσσηνία και Γρεβενά με χιλιάδες στρέμματα δασών να έχουν γίνει στάχτη.

Όλες τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, πλην των Γρεβενών, συνδράμουν με το πρώτο φως της ημέρας και εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στα Βατερά της Μυτιλήνης είναι σε εξέλιξη. Στο νησί επιχειρούν 81 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 οχήματα.

Στον Έβρο, το τεράστιο και εξαιρετικά δύσκολο πύρινο μέτωπο που συνεχίζει να μαίνεται για 4η ημέρα η κατάσταση παραμένει σοβαρή.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του χωριού Δαδιά, ενώ σήμερα το πρωί αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή κυβερνητικό κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας υπό τον Χρήστο Στυλιανίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας οι φλόγες δεν πέρασαν την αντιπυρική ζώνη στη Δαδιά.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο φράγμα Λύρας στο Σουφλί Έβρου επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, μηχανήματα έργου και πεζοπόρα τμήματα του Ε.Σ., η Δασική Υπηρεσία και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Μεγάλη αναζοπύρωση της πυρκαγιάς στη Λέσβο

Ανεπτυγμένη σε διάφορα μέτωπα στην περιοχή ανάμεσα σε Βατερά, Βρίσα και Σταυρό μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Λέσβο. Ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να απειλεί κάποιον οικισμό σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση από την πυροσβεστική.

 

Το άλλο σοβαρό μέτωπο είναι στην Μεσσηνία, με τις φλόγες να απειλούν τα χωριά Κρητοχώρι και Χρυσοκελλαριά. Επιχειρούν 115 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 οχήματα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στα Γρεβενά οι φλόγες έχουν φτάσει στον εθνικό δρυμό Βάλια Κάλντα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος,

επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός κατά την έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε, πρόκειται για έρπουσα πυρκαγιά σε ορεινή δύσβατη περιοχή.