Πυρκαγιές: «Φλέγεται» σε δύο σημεία η Ηλεία, φωτιές σε Κορινθία και Καβάλα

Ηλεία, φωτιές σε Κορινθία και Καβάλα

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκεται σήμερα η χώρα για την εκδήλωση πυρκαγιών με αρκετές να έχουν ξεσπάσει ήδη από τις μεσημεριανές ώρες σε όλη τη χώρα.

Αξίζει να σημειώθεί ότι οι περισσότερες εξ αυτών έχουν εκδηλωθεί σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, μαίνεται έως αυτή την ώρα πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι στο Ελληνοχώρι, χωριό του δήμου Βέλου-Βόχας στην Κορινθία, με τις δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί την τελευταία ώρα.

Συνολικά για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 12 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά καίει έκταση με ελιές και πουρνάρια, χωρίς να απειλούνται σπίτια. Σύμφωνα με πληροφορίες πνέουν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο χωρίο της «Αγίας Κυριακής» στην Ηλεία, με την εικόνα ωστόσο να είναι καλύτερη έως τώρα.

Κινητοποιήθηκαν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή, επιστρατεύοντας επίγεια και εναέρια μέσα για την κατάσβεση της φωτιάς.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 19 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά καίει σε δασική έκταση σε κυρίως βραχώδη περιοχή, ενώ δεν απειλούνται κατοικίες μέχρι αυτή την ώρα.

Νωρίτερα σήμερα, φλόγες εκδηλώθηκαν σε δασική έκταση στην περιοχή «Λινίσταινα» Ηλείας. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Στην περιοχή επιχειρούν 31 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, οκτώ οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Επίσης, στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης. Οι φλόγες δεν έχουν απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Την ίδια ώρα, «συναγερμός» σήμανε στην Πυροσβεστική για φλόγες που έκαιγαν σε δασική έκταση στο Παγγαίο Καβάλας.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά της 18.00 και έχει τεθεί υπό έλεγχο. Ειδικότερα, πρόκειται για φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή «Εξοχή».

Μάχη για την κατάσβεση δίνουν συνολικά τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με 11 πυροσβέστες και δύο αεροσκάφη τύπου «Πετζετέλ».

Πάνω από 130 περιπολίες σήμερα για την αποτροπή πυρκαγιών

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιών, τον έγκαιρο εντοπισμό και αναγγελία αυτών καθώς και για τον έλεγχο ύποπτων ατόμων και οχημάτων, από τη ΓΑΔΑ, έχουν συγκροτηθεί για σήμερα (30/7) και πραγματοποιούνται 135 αστυνομικές περιπολίες.

Επιπλέον, έχουν διατεθεί 30 περιπολίες στα σημεία απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές όπου δεν επιτρέπεται η πρόσβαση (δάση, άλση κλπ) βάσει του υφιστάμενου δείκτη επικινδυνότητας.

Υπενθυμίζεται ότι για κάθε παράβαση της σχετικής απαγόρευσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.