Πυρκαγιές: Χωρίς ρεύμα χωριά σε Αρχαία Ολυμπία και Β. Εύβοια – Τι συμβαίνει στη Βαρυμπόμπη

Σε ποιες περιοχές δεν έχει ρεύμα εξαιτίας των πυρκαγιών. Σε επίπεδα ρεκόρ και σήμερα η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας. Στα 11.000 MW οι προβλέψεις για την αιχμή του φορτίου

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές ηλεκτροδοτούνται στη Βαρυμπόμπη με τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ να εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση των βλαβών στο κατεστραμμένο από την πυρκαγιά δίκτυο διανομής.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Διαχειριστή Δικτύου στη Βαρυμπόμπη από τους 33 υποσταθμούς Μέσης Τάσης που είχαν σβήσει… σε 21 έγιναν οι αναγκαίες επισκευές και 12 παραμένουν εκτός λειτουργίας. Υπενθυμίζεται ότι χθες μετά τις 11 το βράδυ ηλεκτροδοτήθηκε η πλατεία της Βαρυμπόμπης ώστε οι κάτοικοι των περιοχών να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες τους από τα καταστήματα τροφίμων κλπ. που βρίσκονται στην περιοχή.

Δύσκολη, είναι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε Βόρεια Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία, όπου τα πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη με αποτέλεσμα την αδύνατη πρόσβαση των τεχνικών του Διαχειριστή για την αποκατάσταση των βλαβών.

Στην Αρχαία Ολυμπία σε αρκετά χωριά αποκαταστάθηκε χθες το βράδυ η ηλεκτροδότηση αλλά χωρίς ρεύμα παραμένουν ο Μάγειρας, ο Κοσκινάς, το Πουρνάρι, η Μιράκα και η Καυκανιά.

Πολύωρες είναι οι διακοπές ηλεκτροδότησης και σε οικισμούς της Βόρειας Εύβοιας, με την πυρκαγιά να προκαλεί τεράστιες ζημιές στο δίκτυο διανομής.

Στην Κω και την Κάλυμνο και για σήμερα έχει τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα εκ περιτροπής διακοπών ηλεκτροδότησης εξαιτίας βλάβης που έχουν υποστεί οι μονάδες του σταθμού παραγωγής στην Κω.

Η κατάσταση και σήμερα συνολικά στο σύστημα ηλεκτρισμού θα είναι δύσκολη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της αυξημένης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας. Οι προβλέψεις του ΑΔΜΗΕ δείχνουν νέο ρεκόρ με την αιχμή να αγγίζει το μεσημέρι τα 11.000 MW.